DomovŠportNovi vzpon po lestvici za Niko Radišič

Novi vzpon po lestvici za Niko Radišič

Šport Preglej vse novice
Deli vsebino

Mlada tenisačica iz Kopra, o kateri smo nedavno že poročali, je poskrbela za novo izjemno novico. 17-letna Nika Radišič je pretekli teden na mladinskem turnirju ITF prvega ranga v avstrijskem Welsu osvojila drugo mesto, kar jo le še dviga na lestvici najboljših mladink.

Po tem, ko je v juliju že navduševala in v Plznu dosegla finale v tekmovanju drugega ranga, se je Radišičeva na letvici povzdignila še višje. Tokrat se je mudila v avstrijskem Welsu, kjer se je prvič v svoji karieri uvrstila v finale tako močnega turnirja. V tekmi za prvo mesto se je pomerila z leto mlajšo Elisabetto Cocciaretto, trenutno 101. mladinko sveta, ki pa je v zadnjem obdobju v zavidljivi formi, saj ji je uspelo doseči odlične rezultate – v treh mesecih je kar štirikrat nastopila v polfinalih prvega in drugega ranga.

Slika, ki jo je Nika objavila na enem od socialnih omrežij po velikem uspehu:

Runner up ITF G1????? #gettingbetter #vamos

A post shared by Nika Radisic (@nikaradisic) on

Novo napredovanje po lestvici

Primorski tenisačici je z omenjenim uspehom uspel novi veliki met, saj ji je nastop v finalu prinesel skok za 19 mest na mladinski svetovni teniški lestvici, tako da zdaj zaseda 69. mesto. S takšno uvrstitvijo lahko že konkurira za nastope na mladinskih turnirjih za grand slam in s tem cilja na nove vzpone po teniški lestvici. Kot kaže, bo veliko priložnost izkoristila že na prvem turnirju leta 2018, ko načrtuje nastop na odprtem prvenstvu Avstralije.

Koprčanka si bo julij torej zapomnila po uvrstitvi med elitnih 100 in priigranem finalu na turnirju prvega ranga. Perspektivna športnica si tako postopoma, a uspešno utira pot med dekleta, ki bodo v prihodnjih letih krojile sam vrh ženskega tenisa.