DomovŠportSixt Primorska z novimi obrazi

Sixt Primorska z novimi obrazi

Šport Preglej vse novice
Deli vsebino

Moštvo Sixta Primorske nadaljuje s sestavo ekipe na daljši rok. Po prihodih Tadeja Fermeta in Marka Mulaliča je triletno pogodbo s “tigri” iz Kopra podpisal tudi Rafael Baldassi, 19-letni branilec, ki je košarkarsko znanje pilil tudi v Združenih državah Amerike. 

Zamejski Slovenec iz Barkovelj, ki je v italijanski Furlaniji Julijski krajini nosil drese ekip Pallacanestre iz Trsta, Brega, Libertasa iz Gonarsa ter videmskega CBU, se je pred dvema letoma preselil v ZDA. Čez lužo je bil najprej član višješolskega zavoda Zion Lutheran Christian School iz Miamija, leto kasneje pa je prejel ponudbo višješolskega zavoda Mount Zion Christian Academy v Severni Karolini.

Poleg novih okrepitev bo za dobro voljo skrbel tudi “Sixty”. Foto: KK Primorska

Baldassi “oranžen” naslednja tri leta

Na začetku letošnjega poletja se je Rafael Baldassi mudil tudi na pripravah slovenske moške reprezentance do 20 leta. Pred začetkom nove sezone je imel več ponudb za igranje košarke v Evropi in za nadaljevanje študija na eni od ameriških univerz, nazadnje pa je s Sixtom Primorsko podpisal triletno pogodbo.

Celotna organizacija KK Sixt Primorska ima jasno zastavljene cilje in vizijo. To me je na koncu prepričalo, da se preselim v Koper in postanem ‘tiger’.

“Zelo vesel in srečen sem, da sem se pridružil vrstam KK Sixta Primorske. Z ekipo sem se spoznal že na junijskih treningih in že od prve minute srečanja z ostalimi igralci in predstavniki kluba sem imel odličen občutek. Komaj čakam, da se zberemo in se začnemo pripravljati na prihajajočo sezono. Celotna organizacija KK Sixt Primorska ima jasno zastavljene cilje in vizijo. To me je na koncu prepričalo, da se preselim v Koper in postanem ‘tiger’,” je ob odločitvi, da bo naslednje obdobje preživel na obali, povedal Rafael Baldassi.

Baldassi je izkušnje nabiral čez lužo. Foto: FB Sixt Primorska

Walter Jeklin, direktor KK Sixt Primorska, je ob tej priložnosti pozdravil prihod perspektivnega košarkarja: “Rafael je na treningih prikazal izjemno voljo, podkrepljeno s pogumom in veliko željo po napredku. Ker se je bil pripravljen Sixt Primorski zavezati za daljše obdobje in ker se zaveda, da se bo lahko ob izkušenejših igralci uspešno kalil, smo se odločili z njim podpisati triletno pogodbo. Hkrati je Baldassijev prihod za nas izjemnega pomena tudi, ker gre za zamejskega Slovenca, to pa sodi k usmeritvi vodstva kluba, ki si želi v projekt vključiti tudi slovensko manjšino na italijanski strani meje.”

Poleg obetavnega Baldassija so pri Sixtu veseli še dveh novih obrazov. To sta Tadej Ferme in Marko Mulalić. Prvi je bil v lanski sezoni član Rogaške in se z njo uveljavil kot eden boljših branilcev lige, Mulalić pa je bil celo kapetan Olimpije.

Ferme in Mulalić se bosta odslej borila na isti strani. Foto: Andrej Petelinšek