DomovŠportObalni derbi pripadel košarkarjem Primorske

Obalni derbi pripadel košarkarjem Primorske

Šport Preglej vse novice
Deli vsebino

V Luciji je bil odigram primorski derbi med košarkarji Primorske in Portoroža, ki so ga rutinirano dobili Koprčani. 

Zmaga s 93 : 70 (14 : 18, 28 : 42, 52 : 69) v gosteh priča o dobri formi pred naporno serijo tekem, ki se nadaljuje že jutri, ko bodo Koprčani odigrali tekmo proti Novogoričanom. K zmagi s 23 točkami razlike je največ prispevala trojica, ki so jo sestavljali: Troy Franklin z 21, Duda Sanadze s 14 in Nikola Gajić s 13 doseženimi točkami.

košarka obalni derbi
Nova zmaga košarkarjev Sixta Primorske. Tokrat so zbrali kar 23 točk prednosti pred nasprotniki. Foto: KK Primorska

Celotno tekmo boljši nasprotniki

Košarkarji Sixta Primorske so, kot je moč razbrati tudi iz končnega rezultata, prevladovali malodane celotno tekmo. Ekipi sta bili nazadnje poravnani pri rezultatu 18 : 18, nakar je razlika vztrajno rasla. Največja razlika na tekmi je znašala izjemnih 25 točk.

Koprčani so bili boljši v vseh prvinah košarkaške igre in so uspeli tekmo povsem mirno pripeljati do konca. V šesti tekmi prvenstva so osvojili še četrto zmago.

Košarka
Foto: KK Primorska

Zadovoljsto po tekmi

“Začeli smo zelo agresivno v obrambi in bili celo tekmo dominantni, saj tekmecu nismo pustili, da se nam približa. Zavedamo se, da moramo ostati zbrani, da moramo uživati v košarki in ob izdatni podpori s tribun bodo prišle tudi zmage na domačem parketu. Žoga je tokrat dobro rotirala, soigralci so me našli samega in met mi je stekel,” je dejal eden od junakov tekme Troy Franklin.

“Najbolj pomembno je to, da smo se dobro pripravili na tekmo, saj Portorož igra atipično košarko. Brez vsakršnega podcenjevanja je treba priznati, da smo boljše moštvo od Portoroža, a to je bilo potrebno pokazati tudi na parketu. Čestitke fantom za to, da so se v kratkem času prilagodili igri tekmeca in odigrali korektno od prve do zadnje minute ter zasluženo zmagali,” je po zmagi svojih varovancev dejal trener Sixta Primorske Aleksander Sekulić.

Ni časa za slavje

V ponedeljek je na sporedu tretji krog pokala Spar v Novi Gorici, sredi tedna dvoboj v pokalu Sixt Alpe Adria v Laškem, v nedeljo ob 17.00 pa v Koper prihajajo aktualni državni prvaki Helios Suns. *

Vabljeni vsi k navijanju, skupaj smo namreč glasnejši. #dejmotigri.