DomovŠportTigri v prihodnjih dneh polno zaposleni

Tigri v prihodnjih dneh polno zaposleni

Šport Preglej vse novice
Deli vsebino

Liga Nova KBM, Pokal Spar, Sixt Alpe Adria Cup, uradno fotografiranje in predstavitev novih dresov so le nekatere od številnih aktivnosti, ki so jih košarkarji opravili v minulem ali jih še čakajo v naslednjem tednu. Številne obveznosti pričajo o zanimivem in pestrem, a zagotovo napornem ritmu košarkarjev Sixta Primorske.  

Minulo sredo so se koprski košarkarji iz Osijeka vrnili z novo zmago v pokalu Sixt Alpe Adria. Zmaga z 78 : 74 pomeni dober obet tudi za naporen teden, ki jih še čaka; dve prvenstveni tekmi, od tega zadnja proti aktualnim državnim prvakom Helios Suns, gostovanje v Novi Gorici v pokalu Spar in v Laškem za zmago v 4. krogu pokala Sixt Alpe Adria. Skupno torej štiri tekme, ki bodo odigrane v samo devetih dneh. Košarkarji Primorske bodo v tem tednu izkusili ritem kot ga poznajo v najmočnejši ligi na svetu, NBA.

KK Primorska
KK Primorska med igro. Foto: ekoper.si

Po rokometnem še lokalni košarkarski derbi

Če je prejšnji vikend zaznamoval primorski rokometni derbi, bo prihajajočega prav gotovo košarkarski. Za uvod v naporno serijo se namreč Sixt Primorska odpravlja v Lucijo, kjer bo novo zmago v ligi Nova KBM skušala doseči proti KK Portorož. Z zmago bi potrdili primat koprskega športa na Obali, ki so ga z zmago nakazali že rokometaši.

KK Primorska
Če je prešnji vikend zaznamoval primorski rokometni derbi, bo prihajajočega prav gotovo košarkarski.  Foto: ekoper.si

Poraz proti Hopsom prinesel zdrs po lestvici

Po sobotnem porazu proti Hopsom iz Polzele so košarkarji ostali pri 8 točkah in se nahajajo na 5. mestu prvenstvene lestvice. Skupaj z Rogaško in Union Olimpijo tvorijo trojico, ki ima ob treh zmagah tudi dva poraza. Portorož pa se trenutno ob le eni zmagi in štirih porazih nahaja na 10. mestu. Z odigrano tekmo več je na vrhu lestvice novomeška Krka z 10 točkami in razmerjem zmag in porazov 4 : 2.

Med najboljšimi 12 klubi v državi ponovno dva primorska

V najmočnejši košarkarski državni ligi bomo tako lahko ponovno priča primorskemu dvoboju, ki bo imel za nekatere igralce še poseben priokus rivalstva. Eden od tistih, ki mu bo tekma pomenila več kot le ligaški izziv, je prav gotovo Nejc Zupan, košarkar KK Sixt Primorska, ki je prve košarkarske korake naredil prav v Portorožu. Zato si še toliko bolj želi številčnega obiska ljubiteljev košarke brez katerih ni pravega derbija.

KK Primorska
V soboto ob 19.30 se nam v Luciji obeta zanimiva košarkarska predstava. Foto: ekoper.si

Uspešna regeneracija ključna za uspeh

Aleksander Sekulič, strateg na klopi Koprčanov, se zaveda napornega urnika, ki ga imajo v naslednjih dneh, in bo zato velik del priprav namenil dobri regeneraciji. Kljub temu od svojih košarkarjev pričakuje požrtvovalno borbo za vsako žogo in tudi novo zmago, ki bi ob ugodnem razpletu preostalih tekem pomenila ponoven dvig na lestvici. *

V soboto ob 19.30 se nam v Luciji obeta zanimiva košarkarska predstava, ki bo začinjena z zdravim medsosedskim rivalstvom. Vabljeni. #dejmotigri