DomovŠportBonifika pozdravila novo zmago

Bonifika pozdravila novo zmago

Šport Preglej vse novice
Deli vsebino

Štiristo gledalcev  je včeraj v koprski Bonifiki pozdravilo novo zmago RD Koper 2013. Pred Koprčani so morali tokrat orožje položiti igralci Jeruzalema iz Ormoža. Lepa in atraktivna tekma se je končala z rezultatom 33 : 27 v prid domačinov.

rokomet1

Nervozen začetek …

Tekma se je začela razburljivo in predvsem agresivno, kar je privedlo do rumenega kartona in kar dveh izključitev na gostujoči strani.

V prvem polčasu domačini dobre igre v napadu niso uspeli nadgraditi z učinkovito obrambo, zato so Koprčani po prvih 30 minutah igre vodili z le dvema goloma prednosti. Rezultat po prvem polčasu je bil namreč 18 : 16.

rokomet3

Rutinirano nadaljevanje …

V drugem polčasu je v jadra domačinov zapihal nov in bolj živahen veter. Višji ritem igre je prinesel varnejšo prednost pred nadaljevanjem. Ubranjena 7-metrovka domačega vratarja, ki je tudi v nadaljevanju povsem zaklenil svoja vrata, je dala njegovim soigralcem zalet, s katerim so vztrajno višali svojo prednost.

Prednost pred do tekme petouvrščenim moštvom lige je bila v zaključku tekme tako visoka, da so si Koprčani lahko privoščili tudi nekaj razigranosti in umetniško navdahnjenih potez, Matijaševič je npr. zadel kar iz 360-stopinjskega obrata.

Pred nadaljevanjem prvenstva smo lahko poleg nove zmage veseli tudi odnosa igralcev na igrišču, saj so pokazali borbeno in zavzeto igro in se lahko na sobotno gostovanje v Hrastnik odpravijo polni optimizma. *