DomovŠportGregor Sikošek: “Vpoklic v ekipo državne reprezentance je prav gotovo poseben mejnik.”

Gregor Sikošek: “Vpoklic v ekipo državne reprezentance je prav gotovo poseben mejnik.”

Šport Preglej vse novice
Deli vsebino

Gregor Sikošek je ime 22-letnega bočnega branilca iz okolice Brežic, ki brani koprske barve in po novem tudi barve slovenske reprezentance. Ob pozivu selektorja Srečka Katanca je bil sprva nekoliko presenečen, vendar zelo vesel za ponujeno priložnost. Igranje za državno reprezentanco so vendarle sanje vsakega nogometaša. Poziv v državno selekcijo je gotovo potrditev dobrega dosedanjega dela in velik motiv za trud in dokazovanje tudi v prihodnje.

Gregor je prve korake v članskem nogometu naredil v dresu Krškega in  jih uspešno nadaljuje tudi na koprski Bonifiki. Z njim smo se pogovarjali o ciljih, izzivih in športnih dosežkih.

sikoše3
Gregor Sikošek: »Brcni žogo mimo igralca in šprintaj!« Foto: PLTS

Zakaj nogomet?

Rad imam vse športe, vendar je nogomet tisti, ki me prevzema že od malih nog. Preprosto se mi je od nekdaj zdel najbolj zanimiv.

Kaj smatraš za svoj največji športni dosežek?

Odgovor na to vprašanje je v danem trenutku povsem preprost in se ponuja sam. Vpoklic v ekipo državne reprezentance je prav gotovo poseben mejnik.

Obstaja kakšna skrivnost, ki jo prakticiraš na treningih ali med tekmami, in si zaradi nje tako uspešen?

Nimam neke posebne skrivnosti, mogoče le to, da želim biti v vsakem trenutku 100 % skoncentriran na dogajanje okoli sebe.

Na kakšen način si zastavljaš cilje za prihodnost?

Cilje si zastavljam postopoma. Ko preskočim prvo oviro, se osredotočim na naslednjo in tako naprej. Mislim, da se mi je delovanje po principu korak za korakom do sedaj kar dobro obrestovalo, tako da tega zaenkrat ne bi spreminjal.

sikošek 2
Gregor Sikošek: “V karieri je veliko vzponov in padcev. Le tisti, ki so dovolj močni in imajo dovolj veliko željo, da uresničijo svoje sanje, lahko uspejo.” Foto: SN

Tvoj največji izziv za prihodnost in kako ga boš dosegel?

Moj največji izziv za prihodnost je nastopanje za reprezentanco in pa igranje v tujini. Slednje bom skušal doseči s trdim delom. Na treningih vedno dajem vse od sebe, poleg treningov z ekipo treniram včasih tudi individualno.

Kakšna je tvoja prehrana in kateri jedi se ne bi mogel odreči?

Moja prehrana je, še posebej odkar sem prišel v Koper, športna. Največkrat se na mojem krožniku znajde piščanec z rižem. Pojem tudi veliko jajc, ki imajo ogromno hranilno vrednost. Če moram izbrati eno jed, brez katere ne bi mogel, je to rižota, ki jo pripravi moja mama.

Kaj po tvojem mnenju ločuje uspešnega športnika, ki uspe zgraditi profesionalno kariero, od tistega, za katerega šport (nogomet) ostane le hobi?

sikošek
Foto: FB Gregor Sikošek

Mislim da predvsem vztrajnost in psihična moč. V karieri je veliko vzponov in padcev. Le tisti, ki so dovolj močni in imajo dovolj veliko željo, da uresničijo svoje sanje, lahko uspejo.

Najboljši nasvet, ki si ga kdajkoli prejel?

»Brcni žogo mimo igralca in šprintaj!«

Kaj bi svetoval mladim upom, ki šele stopajo na športno pot?

Svetoval bi jim, da naj nikoli ne odnehajo, da naj na treningih pridno delajo ter poslušajo svoje trenerje.

Tvoj življenjski moto, če ga imaš, oziroma življenjska filozofija?

What goes around, comes around.

Kaj je tvoj vir navdiha, da nadaljuješ tudi, ko je morebiti nekoliko težje obdobje?

Verjetno je to družina in punca. Oni mi dajejo dodatno energijo, ko mi je primanjkuje.

Del športne kariere so tudi poškodbe. Kako je s tvojim zdravjem?

Moje zdravje je trenutno super. Nisem poškodovan, tako da lahko igram normalno.

Koprsko občinstvo ima rado nogomet in jih zanima dogajanje okrog njihovega nogometnega kluba. Kako ti doživljaš mesto v primerjavi s prejšnjimi kraji v tvoji nogometni karieri?

Koper je prekrasno mesto. Ne preveliko in ne premajhno, imaš vse, kar potrebuješ. Želel bi si mogoče kakšnega navijača več na tekmah, tako da bi izkoristil to priložnost in povabil ljudi na našo Bonifiko, da nam pomagajo do pozitivnih rezultatov.

Če bi se klub odločil, da ti izpolni željo in pripelje okrepitev iz sveta nogometa, katerega igralca iz mednarodne scene bi izbral?

Messi je čarovnik na igrišču in bi bil dodana vrednost vsaki ekipi, zakaj ne tudi Kopru.

Kako si po koncu naporne sezone, ko lahko za kratek čas pozabiš na nogometno žogo, napolniš baterije oziroma kaj najraje počneš takrat?

Najraje počivam in ne delam praktično nič fizičnega. Gledam serije, filme. Grem na bazen ali odigram kakšno igro tenisa s prijatelji.

Do naslednjič, ko vam predstavimo novega igralca iz vrst FC Kopra, pa le še ponovimo vabilo Gregorja Sikoška navijačem, da se v čim večjem številu zberejo na Bonifiki in pripomorejo k novim točkam. Za koga? Za Koper! *