Obalni derbi tokrat v Kopru

Šport Preglej vse novice
Deli vsebino

Košarkarji Sixta Primorske si lahko z zmago na tekmi četrtega kola drugega dela Lige Nova KBM v sredo proti Portorožu že zagotovijo obstanek med najboljšimi slovenskimi klubi tudi v prihodnji sezoni. V športni dvorani Osnovne šole Koper se bo tekma začela ob 20. uri.

Ekipi se bosta vnovič pomerili še drugič v slabem tednu dni. Na prestavljeni, vnaprej odigrani tekmi devetega kola, so namreč Koprčani v soboto z 80:62 ugnali Portorožane.

Foto: KK Primorska

“Vsekakor se bomo potrudili, da prikažemo še boljšo igro, kot na gostovanju. Popraviti želimo napake, ki smo jih delali v Portorožu in dokazati, da smo bolj kvalitetno moštvo,” je pred obalni derbijem dejal Nikola Gajić.

V četi trenerja Aleksandra Sekulića je bil s 23 točkami najbolj razigran Nikola Gajić, ki je v statistiko vpisal še 13 skokov in sedem podaj ter tako za las zgrešil »dvojnega trojčka«, Bojan Radulović pa je 12 točkam dodal sedem skokov. Na drugi strani je bil s 23 točkami, desetimi skoki in petimi podajami najučinkovitejši Tim Škerbec.

Prav Škerbec je s povprečjem 20,8 točke, 7,8 skoka ter tri podaje na tekmo najboljši strelec, skakalec in podajalec moštva, ki zmage ne pozna že na 22 zaporednih tekmah. Na 26 dvobojih te sezone je Portorož zabeležil le eno zmago. Na drugi strani bodo košarkarji Sixta Primorske skušali vknjižiti še četrto zmago na peti tekmi Lige za obstanek.