Perspektivni 15-letni branilec KK Sixt Primorske Gregor Glas obeta tudi zunaj meja

Šport Preglej vse novice
Deli vsebino

Jordan Brand Classic je tradicionalna tekma med najbolj nadarjenimi ameriškimi in evropskimi košarkarji, ki so mlajši od 16 let.

Med 40 najbolj obetavnih mladcev, ki se bodo od petka, 10. marca, do nedelje, 12. marca, dokazovali na kampu v Španiji in od katerih jih bo 12 dobilo priložnost za nastop na tekmi Jordan Brand Classic, se je uvrstil tudi nadarjeni 15-letni branilec Primorske Gregor Glas.

Foto: KK Sixt Primorska

Že 16. dvoboj najbolj nadarjenih košarkarjev ZDA in Evrope bo letos potekal v Brooklynu, kamp, na katerega so povabili 40 najbolj nadarjenih evropskih igralcev, mlajših od 16 let, pa ta konec tedna v Barceloni. Številni trenerji bodo tri dni bdeli nad obetavnimi mladimi igralci, nato pa izbrali ducat srečnežev, ki se bodo v sloviti brooklynski dvorani Barcleys Center 14. aprila pomerili z ameriškimi vrstniki.

V Katalonijo tudi branilec KK Sixt Primorska

V Katalonijo se je v petek odpravil tudi 15-letni branilec KK Sixt Primorska Gregor Glas, kar je nova potrditev, da gre za mladeniča, ki veliko obeta ne le v Sloveniji, ampak tudi širše.

Gregor Glas. Foto: KK Primorska

Walter Jeklin, direktor KK Sixt Primorska: »Da je bil Gregor Glas izbran med najbolj nadarjene evropske igralce, mlajše od 16 let, je za novonastali klub ne le velika čast, ampak tudi potrditev, da smo se v naši sredini pravilno odločili, ko smo mladega branilca iz Krškega uvrstili v člansko ekipo. Kljub mladosti je Gregor v ligi Nova KBM zaigral na 12 od 21 tekem oziroma skupaj več kot 115 minut, še več priložnosti za dokazovanje pa smo mu ponudili v pokalu Spar ter pokalu Sixt Alpe Adria. Zagotovo je kamp Jordan Brand Classic zanj nova priložnost za dokazovanje in glede na njegov nepopustljiv značaj in veliko željo ne dvomim o tem, da v Španiji ne bi pustil dobrega vtisa.«
*