DomovŠportPlesalke iz Kopra v Italiji osvojile šest medalj

Plesalke iz Kopra v Italiji osvojile šest medalj

Šport Preglej vse novice
Deli vsebino

Plesalke Plesnega studia Petra, ki so se letos drugič udeležile mednarodnega plesnega festivala – Rimini Fest info Dance, so v šestih disciplinah z energičnimi nastopi poskrbele za razburljiv začetek minulega vikenda, saj so osvojile kar nekaj medalj.

“Letošnje druženje in pomerjanje plesalk in plesalcev s celega sveta je poplačalo predanost, vztrajnost in strast do plesa, ki jih gojijo deklice iz Obale,” je po doseženih uspehih povedala njihova trenerka Petra Bremec, ki nam je zaupala, da je jubilejni deseti Rimini Fest info Dance obiskalo 18 plesalk. Tako je devet deklet predstavljalo starejšo jazz balet skupino in devet deklet mlajšo jazz balet skupino, v eni od disciplin pa je vseh 18 deklet nastopilo skupaj.

Foto: Plesni studio Petra

Dekleta so nastopila v šestih disciplinah in v vseh prepričala z usklajenimi in dovršenimi nastopi. Žirija jim je podelila najvišje število točk kar trikrat ravno tolikokrat pa drugo najvišje število točk. Tako so dekleta za nastop z naslovom “Space dance” v disciplini Mini Art jazz Solo osvojila 2. mesto, v disciplini Mini Art jazz Duo/Trio so z nastopom “Butterfly flight” dosegle najvišje 1. mesto, prav tako pa sta največ točk osvojila tudi nastopa “Sea traces” v disciplini Mini Art jazz Group in plesni nastop “Spiders Web” v disciplini Children Art jazz Duo/Trio.

Z nastopoma  “The race” v disciplini Children Art jazz Group in nastopom “Love to dance rythms,” v disciplini Children Open Formation, ko je vseh 18 deklet presenetilo tako publiko kot žirijo s kreativno koreografijo in izvirnimi vložki, so dekleta v obeh disciplinah dosegla 2. mesto.

Spomnimo, da se je v letu 2017 Plesni studio Petra prvič udeležil omenjenega tekmovanja. Plesalke so ob tej priložnosti tekmovale v dveh disciplinah ter zasedle 3. in 4. mesto. Nedavno so v Zagrebu plesalke s koreografijo “The Race” prepričale žirijo, ki jih je ocenila za najboljše v svoji kategoriji.

Kot zanimivost naj omenimo, da letošnje tekmovanje Rimini Fest info Dance zaznamujejo zavidanja vredni podatki, saj je letos tekmovalo skoraj 2000 plesalcev iz celega sveta, kar je rekord tega festivala. V 20 disciplinah je občinstvo uživalo v kar 280 plesnih točkah. Nastopajoči plesalci pa so bili stari od 4 do 35 let, ki so predstavljali države kot so Indija, Italija, Poljska, Madžarska, Ukrajina, Romunija, Češka, Srbija, Črna gora, Bosna in Hercegovina, Makedonija, Hrvaška in nenazadnje Slovenija.