DomovŠportOdličen nastop Koprčanov na turnirju Cordial Cup 2018

Odličen nastop Koprčanov na turnirju Cordial Cup 2018

Šport Preglej vse novice
Deli vsebino

Starejši dečki (U-15) FC Kopra so minuli vikend preživeli v avstrijskem Kitzbühelu, kjer so nastopili na zaključnem turnirju Cordial Cup 2018.

Cordial Cup je znan po izjemno močni mednarodno obarvani konkurenci ekip in se lahko pohvali s kopico individualnih svetovno znanih zvezdnikov nogometa, ki so v svoji mladosti nastopili na njem. Med njimi so David AlabaThomas MüllerSami KhediraMateo Kovačič in mnogi drugi.

Koprčani so se v svoji starostni kategoriji do 15 let pomerili v konkurenci 48 ekip ter na koncu osvojili 15. mesto. Kljub vsemu pa ostaja grenak priokus, saj bi po poročanju FC Kopra lahko z malo sreče in manj poškodbami, ki so okrnile zasedbo Samirja Zulića, ta uspeh bil še boljši.

Foto: FC Koper

Koprčani so v Kitzbühel prišli v petek, kjer so v večernih urah prisostvovali na uradni otvoritvi turnirja. Žreb jih je uvrstil v skupino G, kjer so pokazali svoje znanje in kvaliteto ter se prebili v nadaljnje tekmovanje, saj so skupinski del s tremi zmagami in enim neodločenim rezultatom končali na drugem mestu in se uvrstili v osmino finala. Na žalost so tu svoje zobe pokazale številne poškodbe igralcev, ki so zdesetkale četo Samirja Zulića, ki je proti ekipi Red Bull Fußballakademie Salzburg na koncu morala priznati premoč slednji.

Kozlički so nato do konca turnirja odigrali še dve tekmi in na obeh morali priznati premoč nasprotnikoma ter tako končali na skupnem 15. mestu. Več informacij o samem dogajanju v Kitzbühelu pa najdete TUKAJ!