DomovŠportPlesno društvo AKS dance studio v enem tednu z odličji iz kar dveh tekmovanj

Plesno društvo AKS dance studio v enem tednu z odličji iz kar dveh tekmovanj

Šport Preglej vse novice
Deli vsebino

Plesalke in plesalec AKS dance studia imajo za seboj izredno uspešen teden. Najprej so se v soboto, 12. maja, udeležili tekmovanja Twist open 2018 v Novi Gorici, že teden zatem pa mednarodnega Rimini Fest info Dance 2018 v Italiji.

V Novi Gorici je več kot 60-članska ekipa, ki trenira pod vodstvom Anite in Kaje Simčič dosegla odlične rezultate. V mini pom kategoriji so Mini Foxice zasedle 2. mesto, njihove vrstnice Mini Zajčice pa 3.mesto.  V otroški pom kategoriji so Gold Zajčice zasedle 6. mesto, v otroški hip hop kategoriji pa 2. mesto. AKS mladinke Queens so na tekmovanju v mladinski pom kategoriji zasedle 3. mesto, v mladinski hip hop kategoriji pa 2.mesto. Mladinski pom par v sestavi Tea Palčič in Maja Žele pa sta odnesli domov srebro.

Plesalke in plesalec ne osvajajo medalj zgolj na domačem terenu. V petek, 18. maja, so se namreč udeležili mednarodnega tekmovanja v italijanskem Riminiju – Rimini Fest info Dance 2018. Tekmovali so v osmih kategorijah in v vseh osvojili zlato. Mini Foxice v mali pom formaciji, Mini Zajčice v mini pom kategoriji, Gold Zajčice v otroški pom in hip hop cheer kategoriji, Queens v mladinski pom in hip hop kategoriji, Maja Žele in Tea Palčič pa v kategoriji mladinski pom par. Zlato so osvojile tudi plesalke Mamitas v kategoriji senior +30.

Ob tem je ekipa Queens s svojim nastopom v pom kategoriji očarala žirijo in si prislužila še nagrado za najboljšo koreografijo tekmovanja, ki ga je sooblikovalo približno 2000 plesalcev iz celega sveta. V različnih kategorijah so poleg AKS dance studia in koprskega Plesnega studia Petra ter še nekaterih slovenskih skupin nastopali še plesalci iz Indije, Italije, Poljske, Madžarske, Ukrajine, Romunije, Češke, Srbije, Črne Gore, Bosne in Hercegovine, Makedonije in Hrvaške.