DomovŠportPokal za Koper 2019 v roke Matjažu Markiču in Anji Klinar

Pokal za Koper 2019 v roke Matjažu Markiču in Anji Klinar

Šport Preglej vse novice
Deli vsebino

Olimpijski bazen v Žusterni je bil v soboto prizorišče dvanajstega mednarodnega plavalnega mitinga za pokal Kopra 2019, ki je potekal v duhu praznovanja, saj je Plavalni klub Koper letos obeležil 61 let delovanja. Udeležilo se ga je 328 plavalcev iz 21 slovenskih plavalnih klubov, pokal letošnjega tekmovanja pa sta odnesla Matjaž Markič in Anja Klinar.

328 plavalcev je zastopalo 21 slovenskih plavalnih klubov, ki so se udeležili Pokala Koper 2019. Tekmovalci so se pomerili v devetih plavalnih disciplinah in opravili 1.015 startov. Plavalni klub Koper je podelil 63 kompletov medalj v devetih disciplinah in štirih kategorijah. Med plavalci je bilo 59 članov treh primorskih klubov, medalje jih je prejelo sedemnajst.

Zmage sta se veselila domačin Matjaž Markič in Anja Klinar iz Plavalnega kluba Gorenjska banka Radovljica, saj sta prejela pokal za najboljši seštevek točk dveh rezultatov in denarno nagrado.

Popoldanski del tekmovanja se je začel z uradno otvoritvijo tekmovanja, na kateri je prisotne pozdravila predsednica Plavalnega kluba Koper Alenka Šarkanj. Predsednica kluba se je zahvalila številčni ekipi za uspešno izvedbo tekmovanja in Mestni občini Koper ter pokroviteljem za njihovo podporo. »Prvo večje tekmovanje smo uspešno izvedli,« je bila zadovoljna predsednica kluba, »letos nas čakata še dve prireditvi: 16. in 17. julija prireditev za kopalce na obeh koprskih kopališčih Uživajmo ob morju ter 7. septembra tradicionalni 35. mini plavalni maraton.

V imenu Mestne občine Koper se je plavalnega tekmovanja udeležila podžupanja Jasna Softić, ki je pozdravila zbrane obiskovalce in plavalce.

Rezultate tekmovanj si lahko ogledate na spletni strani Plavalne zveze Slovenija.