DomovŠportPonomarenko Janićeva in Ostermanova v finale SP

Ponomarenko Janićeva in Ostermanova v finale SP

Šport Preglej vse novice
Deli vsebino

Slovenski kajakašici na mirnih vodah Koprčanka Špela Ponomarenko Janić in Anja Osterman sta na svetovnem prvenstvu v Račicah s prvim mestom svoje kvalifikacijske skupine neposredno napredovali v sobotni finale discipline 500 metrov.

Pester slovenski tekmovalni dan, na vodo so morali vsi slovenski reprezentanti in reprezentantke, sta najbolj uspešno končali srebrni z letošnjega evropskega prvenstva v Plovdivu Ponomarenko Janićeva in Ostermanova. Slednji sta že pred tekmovanjem napovedali odločen boj na prvo mesto v skupini in to danes tudi izpeljali.

Vodili sta od starta do cilja ter si tako zagotovili finalni nastop, ki ju čaka v soboto. Zaenkrat imata tretji dosežen čas, vendar pa različnih predtekmovalnih skupin ne gre medsebojno primerjati. Kljub temu ostajata favoritinji za kolajne in mesto na zmagovalnem odru.

Ponomarenko Janićeva bo v petek nastopila v kvalifikacijah in polfinalu na 200 metrov.

“Naredili sva tako, kot sva se dogovorili. Odločen start in napad na prvo mesto, ki je iz skupine edino vodilo neposredno v finale. To nama je tudi uspelo in že na polovici proge sem videla, da bo šlo brez težav, zato sva lahko ritem malo spustili. Glede na čase bosta v finalu Nemki tisti, s katerima se bova udarili za zadnjo stopničko na zmagovalnem odru,” je po tekmi dejala Janićeva.

Slednjo sicer v petek čaka še predtekmovanje na 200 metrov, tako da bosta veslačici danes popoldan najverjetneje le opravili lažji trening. “Nisem se še odločila, ali bom naredila trening v enosedu ali bova šli na vodo skupaj, zaenkrat pa gre vse tako kot mora,” je povedala bolj izkušena v čolnu Janićeva, ki ji zaradi zahtevnosti preizkušnje nadvse ustreza, da ima ob sebi soveslačico, saj je preizkušnja na 500 metrov, ki velja za najtežjo, zaradi tega za razliko od enoseda tudi deset sekund krajša.