DomovŠportPonomarenko Janićeva po novi kolajni: “Še vedno ne dojemam.”

Ponomarenko Janićeva po novi kolajni: “Še vedno ne dojemam.”

Šport Preglej vse novice
Deli vsebino

Slovenska kajakašica na mirnih vodah Špela Ponomarenko Janić je na svetovnem prvenstvu v Račicah po naknadnem ogledu videoposnetka osvojila tretje mesto na 200 metrov. Bron si je razdelila s Srbkinjo Milico Starović. Zmagala je Novozelandka Lisa Carrington, srebro si je priveslala Danka Emma Aastrand Joergensen. Uspešna je bila tudi v dvosedu z Anjo Osterman

Slovenka in Srbkinja sta na koncu za zmagovalko zaostali 1,131 sekunde. Tudi na petem mestu sta bili na koncu dve tekmovalki. Rusinja Jelena Anušina in Poljakinja Marta Walczykiewicz sta si ga razdelili, zaostali sta 1,163 sekunde.

Tekmo je zaznamoval dramatičen finiš. Foto: Nina Jelenc

Še vedno ne dojemam, kaj vse mi je uspelo v tej sezoni.

Prvotno je bila Slovenka peta, po ponovnem ogledu fotofiniša je napredovala do brona. To je njena druga medalja na letošnjem SP. V soboto je skupaj z Anjo Osterman v finalu tekme na 500 metrov priveslala do bronaste kolajne, kar je po julijskem evropskem prvenstvu v Plovdivu in srebru nov velik uspeh tega dvoseda, ki je skupno pot začel šele letos.

Zdaj kajakašico čaka zaslužen dopust z možem Stjepanom Janićem in njunim otrokom. Foto: Nina Jelenc

“Še vedno ne dojemam, kaj vse mi je uspelo v tej sezoni. Z vsake tekme sem se vrnila z medaljo, dve odličji s SP pa sta kronali enkraten ciklus. Cilji pred prvenstvom so bili postavljeni visoko, saj sem vseskozi dobro nastopala, bila v optimalni formi in se res dobro počutila,” je za eKoper svoje zadovoljstvo razkrila Špela Ponomarenko Janić.

“Bila sem upravičeno optimistična, verjela sem v svoje vožnje in na koncu prišla do neverjetnega uspeha,” je še dodala odlična kajakašica, ki si bo zdaj zasluženo privoščila nekaj oddiha v ožjem družinskem krogu.