DomovŠportRD Koper bo naskakoval vrh lestvice

RD Koper bo naskakoval vrh lestvice

Šport Preglej vse novice
Deli vsebino

Rokometaši RD Koper s polno paro drvijo proti začetku prvenstva, ki jih s prvo tekmo čaka v drugem vikendu septembra. Danes je v Pretorski palači tako potekala uradna predstavitev ekipe, ki bo branila rumeno-modre barve v sezoni 2017/18. Predstavitve se je udeležil tudi koprski župan Boris Popovič, ki prav tako kot trener Veselin Vujovič in predsednik kluba Aljoša Bertok ni skrival želje po uspehu.

Uradnega dogodka, na katerem so bili predstavljeni vsi igralci na čelu s strokovnim štabom, se je udeležil tudi župan MOK Boris Popovič, ki je pozdravil igralce in jim zaželel veliko uspeha v tekmovalni sezoni.

Skupinska slika v ambientu Titovega trga. Foto: Vojko Rotar

Veseli smo, da imamo v Mestni občini Koper tako uspešen klub, ki nadaljuje delo predhodnika (RK Cimos Koper op.p.) tako kar se tiče nastopanja v članski kategoriji kot tudi dela z mladimi. Mislim, da je prihod Veselina Vujovića nekaj najboljšega, kar se je lahko zgodilo za nadaljnji razvoj rokometa v Kopru. Tudi v nadalje bomo pomagali in podpirali mlade rokometaše, ki zastopajo Koper in ga postavljajo visoko na lestvici rokometnih mest v Sloveniji in v Evropi,” je povedal župan Popovič, ki si je tudi zaželel, da bi rokomet v Kopru znova videl Ligo prvakov.

Trener Veselin Vujović je izrazil veliko zadovoljstvo nad svojo ekipo, ki naj bi bila že precej dobro uigrana in bo kmalu pripravljena na največje izzive, pozabil pa ni niti na domač kraj: “Koper je čudovito mesto, v katerem sem se odlično znašel. Zame je prihod v Koper predstavljal velik izziv, saj je ekipa mlada in je tu potrebno še mnogo postoriti. S fanti trdo delamo in se pripravljamo na prihajajočo sezono. Realno gledano lahko pričakujemo, da bomo čez kako sezono naskakovali sam vrh in se borili za naslov državnega prvaka in igranje v Evropi. Do tega je pa še daleč, o tem bomo govorili, ko bo čas za to. Zdaj smo na začetku zgodbe in čaka nas še ogromno dela za priti do tja, kamor želimo. Prepričan sem, da se bo o tej ekipi še dosti govorilo,” je svoja visoka pričakovanja, vezana na nekaj naslednjih sezon, razkril trener svetovnega kova.

Prste vmes pri prihodu Vujovića ima zagotovo tudi predsednik kluba Aljoša Bertok. Hvaležni smo Mestni občini Koper in županu g. Borisu Popoviču za izkazano podporo in pomoč, ki nam jo nudijo že od samega začetka, saj imamo vrhunske pogoje za vadbo in posledično razvoj in rast društva. Brez podpore MOK ne bi dosegli vsega tega, kar smo v tako kratkem času in želim si, da bi se naše sodelovanje še nadgradilo. Brez pomoči obeh akterjev – Mestne občine Koper in našega generalnega pokrovitelja Zavarovalnice Sava – najverjetneje ne bi uspeli pridobiti na svojo stran Veselina Vujovića. Fantje, strokovni štab in uprava se tega dobro zavedamo, zato vsi trdo delamo z namenom doseganja čim boljših rezultatov v sezoni, ki je pred nami,” je Bertok poudaril pomen podpore lokalne oblasti za šport.

RD KOPER, sezona 2017/18

Vratarji: Jure Vran, Blaž Vončina, Martin Kocjančič

Igralci: Uroš Rapotec (kapetan), Žiga Smolnik, Adam Bratkovič, Nino Gržentič, Aleks Vlah, Dani Zugan, Jaka Moljk, Dean Dolenc, Tilen Sokolič, Marko Matijaševič, Nejc Planinc, Janez Guček in Rok Marić

Strokovni štab: Veselin Vujović (glavni trener), Vanja Kralj (pomočnik trenerja), Saša Roganović (trener vratarjev), Zlatko Vlah (vodja moštva) in Nick Jurdana (fizioterapevt)

Na predstavitvi je koprskemu županu kapetan ekipe Uroš Rapotec tudi podaril svoj dres ter se zahvalil celotni občini, ki stoji za ambicioznim projektom in ga zvesto podpira.