DomovŠport»Tigri« na parket že v soboto

»Tigri« na parket že v soboto

Šport Preglej vse novice
Deli vsebino

Košarkarji Sixta Primorske bodo v okviru priprav na sezono 2017/18, ki jo bodo odprli s kvalifikacijami za Drugo divizijo Lige ABA konec septembra v bosanskih Laktaših, odigrali šest pripravljalnih tekem.

Pred »tigri« je precej naporen konec tedna. Obdobje pripravljalnih tekem bodo otvorili proti združeni ekipi Kontovela, ki nastopa v 4. italijanski ligi, in Jadrana, ki igra v 3. italijanski ligi.

Foto: Sixt Primorska

PRIPRAVLJALNE TEKME 2017/18: Sobota, 2. september, ob 19.00: KONTOVEL/JADRAN : SIXT PRIMORSKA, Poreč (Hrvaška), nedelja, 3. september ob 17.30: SIXT PRIMORSKA : BC TEMP SUMZ, Jesolo (Italija), petek, 8. september, 18.15: SIXT PRIMORSKA : ŠIBENIK, Jesolo (Italija), sobota, 9. september: Tekma za tretje mesto (18.15) ali finale (20.30), Pula (Hrvaška), petek, 22. september: SIXT PRIMORSKA : KVARNER 2010, Pula (Hrvaška), sobota, 23. september: Tekma za tretje mesto ali finale.

V nedeljo sledi potovanje v Poreč, v mestu na zahodni obali hrvaške Istrske župnije se bodo izbranci glavnega trenerja Jurice Golemca pomerili z ruskim Temp Sumzom.

Pet dni kasneje jih v italijanskem Jesolu na turnirju najprej čaka dvoboj z ekipo Šibenika, v soboto pa še finalna tekma ali tekma za tretje mesto z Umano Reyerjem iz Benetk oz. Zadrom.

Priprave na novo sezono bodo »tigri« sklenili na 13. spominskem turnirju Josipa Severa v Puli, kjer se bodo v petek, 22. septembra, najprej pomerili z ekipo Kvarnerja, v nedeljo, 23. septembra, na tekmi za tretje mesto ali v finalu, pa še z moštvom Škrljevega oz. Pule 1981.