DomovŠportPrimorski derbi na Bonifiki

Primorski derbi na Bonifiki

Šport Preglej vse novice
Deli vsebino

V 18. krogu Prve lige Telekom Slovenije bomo priča drugemu letošnjemu primorskemu derbiju. Prvi se je v novogoriškem športnem parku končal z neodločenim izidom.

kopgor

V koprskem taboru optimistično pričakujejo sobotno tekmo. Ekipa se dviga na vseh nivojih, kar je bilo kljub nemogočim razmeram za igro vidno tudi v Krškem. Prva letošnja tekma med kozlički in vrtnicami se je končali z rezultatom 1 : 1. Takrat je za Koprčane po lepem predložku Danijela Pranjića zadel Senijad Ibričič.

kopgor2
Senijad Ibričić, koprski strelec na zadnjem obračunu med Koprom in Gorico, še ni popolnoma okreval po poškodbi. Foto: FC Koper

Koper in Gorica sta z enakim izkupičkom točk na petem oz. šestem mestu prvenstvene lestvice. Že s tega vidika gre za izredno pomembno tekmo, zmagovalec tega dvoboja pa se bo hkrati približal tudi četrtemu mestu, ki bo najverjetneje vodilo v evropska tekmovanja.

Pri Koprčanih še vedno manjkajo Šime GregovJoel Valencia in Jefthon, najbrž bo odsoten tudi Senijad Ibričić, ki še ni v celoti saniral poškodbe gležnja. Vzpodbudno je, da bo za mesto v ekipi kandidiral tudi Ruben Belima.

kopgor2
Ponovno bo veliko breme na ramenih Danijela Pranjića. Foto: FC Koper

Velika breme odgovornosti bo ponovno nosil eden od najboljših igralcev prve lige do sedaj, Danijel Pranjić, ki je včeraj dobil sina Leona, za kar mu ob tej priložnosti iskreno čestitamo. Največjo nevarnost za nasprotnika bosta predstavljala koprska napadalca Matej Pučko in Courage Pekuson, ki iz tekme v tekmo stopnjuje strelsko formo.

Koprčani so z Goričani na Bonifiki do sedaj odigrali že 36 tekem. Statistika je na strani kozličkov, ki so dobili 16 dvobojev, 13 se jih je končalo z remijem.

Na tekmi, ki bo v soboto ob 18. uri, bo sodil Dejan Balažič, pomagala mu bosta Tomislav Pospeh in Dejan Švarc , za vrati bosta Mitja Žganec in Asmir Sagrković, četrti sodnik bo Aleksandar Kasapović. *