DomovŠportZmaga tudi tokrat ostala doma

Zmaga tudi tokrat ostala doma

Šport Preglej vse novice
Deli vsebino

Tigri so ujeli zmagovalni ritem, kar so dokazali tudi na pokalni tekmi proti nižjeligašu. Pred domačo publiko so se veselili nove zmage, tokrat s 94 : 51. Večjo prednost so si priigrali že v prvi in tretji četrtini, ki so ju dobili s 17 in 16 točkami razlike, gostje pa so po drugi strani več kot polovico svojih košev dosegli v drugi in zadnji četrtini.

kk primorska
Foto: KK Sixt Primorska

Primorska je bila tudi na drugi tekmi 3. kroga Pokala Spar boljši nasprotnik. Prikazala je več dinamike v igri, več izdelanih akcij in lahko doseženih košev. Z izjemo Bojana Radulovića, ki zaradi viroze ni igral, je lahko trener računal na vse košarkarje, nekaj več priložnosti so tokrat dobili mlajši. Ponujene minute so dobro izkoristili in dokazali, da ima trener poleg kakovostne prve postave nekaj adutov tudi na klopi. Med njimi je izstopal Rade Lisica s 16 točkami in kar 10 skoki.

“Tekmo smo odigrali zbrano in mirno. Več priložnosti so dobili mlajši košarkarji, ki so to dobro izkoristili. Morda je rezultat zaradi tega na naši strani nižji, a je pomembno, da dobijo tudi ti fantje priložnost za igro,” je po tekmi dejal pomočnik trenerja Primorske Jaka Hladnik.

Košarkarji imajo sedaj tri dni tekmovalnega počitka, v soboto zvečer pa že gostujejo v neugodnem Laškem, kjer bodo skušali presenetiti četo Aleša Pipana. V pokalu Sixt Alpe Adria jim sicer še ni uspelo, morda pa bodo imeli srečnejšo roko v državnem tekmovanju. *