DomovŠportRD Koper: Finci tokrat boljši nasprotnik

RD Koper: Finci tokrat boljši nasprotnik

Šport Preglej vse novice
Deli vsebino

Arena Bonifika je včeraj gostila tekmo 5. kroga skupinskega dela pokala EHF, na kateri sta se pomerili domača ekipa Kopra ter finska ekipa Cocks. 700 gledalcev si je ogledalo borbeno, moško tekmo z obilico napak na obeh straneh.

V uvodnih minutah tekme sta obe ekipi začeli previdno. Gostje, ki so prišli v Koper z željo po tem, da prikažejo dobro igro, so začeli čvrsto in se uspešno zoperstavljali napadom domačih igralcev. Na drugi strani so igralci Kopra poizkušali z različnimi kombinacijam raztegniti visoko gostujočo obrambo a jim slednje ni najbolje uspevalo. V 12. minuti je Sever prestregel podajo nasprotnikov in angažiral Sokoliča v protinapadu, ki je zabil za 4:3. Tri minute kasneje je Cockse popeljal v vodstvo Rönnberg pri 4:5.

Vanja Kralj je tako v 18. minuti zahteval minuto odmora. V 21. minuti so gostje dosegli zadetek z igralcem manj pri 5:9. Kralj je iz igre potegnil nerazpoloženega Vlaha in na igrišče poslal Matijaševiča, ki je s svojo hitrostjo dvignil ritem igre in domači so z veliko mero vztrajnosti uspeli izničiti prednost gostov ter ujeli priključek pri 10:11. Sledilo je nekaj nerodnih napak domačih igralcev, kar so gostje s pridom izkoristili in dosegli 2 lahka gola iz protinapadov ter postavili končni izid prvega polčasa na 10:13.

Foto: RD Koper

Nadaljevanje srečanja ni postreglo s presenečenji kljub velikemu trudu domačih igralcev tako, da smo prvi zadetek videli šele v 34. minuti, ko je Bratkovič zadel za 11:13. Koprčani so z agresivno igro vztrajali in Bratkovič je z mrtvega kota zadel za 13:14. V 39. minuti so gostje zaigrali s 3 igralci na terenu – posledica 3 izključitev – in Rönnberg je hitro dosegel 2 zadetka tako, da so Cocksi ponovno pobegnili na prednost pri 15:17.

V nadaljevanju so Koprčani ponovno zapretili, v 49. minuti je Bratkovič z realizirano 7-metrovko izenačil na 19:19 in domačim se je ponovno ponudila možnost za zmago. Tega pa naši fantje niso znali izkoristiti, saj so prelahko zgubljali žoge. Do konca srečanja – kljub večkratnim poskusom – domači niso uspeli povesti ter zmagati. Na koncu so se zmage veselili gostje, ki se vračajo domov z novima 2 točkama in zagotovljenim 3. mestom v skupini.