DomovŠportKoprčani do pomembne zmage v gosteh

Koprčani do pomembne zmage v gosteh

Šport Preglej vse novice
Deli vsebino

Rokometaši Kopra 2013 so v tekmi 4. kroga končnice lige NLB (skupina od 1. do 6. mesta) v gosteh premagali Urbanscape Loko s 26:20 (11:9).

Koprčani so v končnici oziroma drugem delu tekmovanja dosegli še tretjo zmago, potem ko so v drugem polčasu zanesljivo dobili dvoboj v Škofji Loki.

Uvod je bil sicer nekoliko bolj izenačen, čeprav so gostje že takoj na začetku pobegnili na 5:1. A so se domači rokometaši takrat še vrnili, se približali le na gol zaostanka, pozneje pa so Koprčani minimalno prednost nekoliko povečali in imeli ob polčasu zalogo dveh zadetkov.

Približno takšno prednost so uspešno zadrževali tudi v uvodnih 15 minutah nadaljevanja, ko domačim ni uspelo priti na manj kot -3. Ko pa so nato gostujoči rokometaši v štirih minutah med 49. in 53. dosegli štiri gole, dobili pa nobenega, na semaforju pa je bil izid 15:23, je bilo jasno, da bo šla zmaga z gosti. Urbanscape je do konca dvoboja le še nekoliko ublažil poraz, vseeno pa je bila razlika prepričljivih 26:20.

Za zmagovalce je osem golov dosegel Adam Bratkovič, pet jih je dodal še Aleks Vlah, pri domačih je bil s šestimi zadetki najučinkovitejši Grega Jamnik.

V naslednjem krogu po reprezentančnem premoru se bodo Koprčani 21. aprila doma pomerili z Ribničani.