DomovŠportRokometašem točka, košarkarji prikazali borbeno igro

Rokometašem točka, košarkarji prikazali borbeno igro

Šport Preglej vse novice
Deli vsebino

Za košarkarji Sixta Primorske in rokometaši Kopra 2013 je pester vikend. Prvi so se spopadli z ekipo Zlatoroga iz Laškega, ki so bili tokrat boljši, drugi pa so domov vrnili z osvojeno točko.

Sixt Primorska tudi tokrat ni našla odgovora na igro Laščanov. Vodilni na lestvici  lige Nova KBM tako ostajajo nerešljiva uganka za četo Aleksandra Sekulića.

kk primorska
Foto: KK Sixt Primorska

Razpoloženi Sanadze, član ekipe Sixt Primorska, je narekoval ritem prvih nekaj minut, vendar so se gostitelji hitro zbrali in našli način, kako ga zaustaviti in obrniti izid v svojo korist. Glavnino srečanja so nato košarkarji Sixta Primorske lovili zaostanek, a Laščani niso popuščali. Končni rezultat 94 : 77 je v izdihljajih tekme postavil Gregor Glas.

“Zlatorogu čestitam za igro. Napadalno so bili zelo razpoloženi, zadeli so številne težke mete. Mi se nismo uspeli prilagoditi na ritem igre, hkrati pa je bilo razmerje v prostih metih zelo nenavadno. Mojim fantom čestitam za borbenost, čeprav je bilo zelo težko igrati. Pred nami je še dolga sezona in gremo po začrtani poti naprej,” je po tekmi povedal Aleksander Sekulić, trener KK Sixt Primorska.

Koprski rokometaši osvojili točko

Rokometaši so se z nedeljske tekme v Mariboru vrnili s pomembno točko. Pokazali so namreč odločno igro in že na začetku tekme povedli z 0 : 2, vendar so Mariborčani rezultat kmalu izenačili. Kljub temu so Koprčani nadaljevali z odlično igro in ob zaključku polčasa vodili za dva zadetka (5 : 7). Ob pestrem dogajanja v drugem polčasu so bili Mariborčani prisiljeni igrati na zelo dolge napade koprskih rokometašev, a je bil rezultat na koncu kljub temu izenačen (25 : 25).

rokomet
Foto: RD Koper

“Glede na prikazano igro smo bili skozi celotno tekmo bližje zmagi kot naši nasprotniki. Tekma je pustila kanček grenkega priokusa, a  smo vseeno zadovoljni z osvojeno točko,” so zapisali rokometaši na uradni spletni strani Rokometnega društva Koper.

Tekmovalni ritem košarkarji Sixta Primorske nadaljujejo v pokalu Sixt Alpe Adria v sredo ob 19. uri , ko bodo zaigrali proti avstrijski ekipi BK Dukes. Rokometaši pa se bodo v domači Areni Bonifika v soboto ob 19. uri pomerili z ekipo RK Slovenj Gradec. *