DomovŠportNa pot v Maribor že danes

Na pot v Maribor že danes

Šport Preglej vse novice
Deli vsebino

Koprčani se že danes odpravljajo v Maribor, kjer bodo do tekme z Mariborom bivali v hotelu Habakuk. Na že tradicionalno zahtevnem gostovanju se Koprčanom obeta težek boj, so sporočili iz FC Koper. 

fc koper maribor
Na zadnji medsebojni tekmi  je mrežo Mariborčanov zatresel Toni Datković. Foto: FC Koper

Štajerci Primorce pričakujejo v odlični formi. Na zadnjih treh tekmah so trikrat zmagali, zadeli devetkrat in zadržali svojo mrežo nedotaknjeno. Koprčani so na zadnjih dveh tekmah vknjižili dva remija brez zadetkov.

fc koper nk maribor
Ruben Belima se počasi vrača na zelenice. Proti Gorici je odigral 9 minut. Foto: FC Koper

Poškodbe so tiste, ki še naprej hromijo ekipo hrvaškega stratega Igorja Pamića. Tudi tokrat bosta odsotna Šime Gregov in Jefthon, na igrišče ne bi niti Senijada Ibričića in Zlatana Muslimovića, zaradi bolezni je odsoten tudi Haris Dedić, na zadnji tekmi se je poškodoval še Korejec Park, ki bo zaradi zlomljenega gležnja odsoten več mesecev. Tudi Ruben Belima in Marko Krivičič še nista stoodstotno pripravljena.

fc koper maribor
Zadnja tekma se je je končala z minimalno zmago Mariborčanov na Bonifiki. Foto: FC Koper

V Ljudskem vrtu je statistika medsebojnih tekem krepko na strani Mariborčanov, v štiridesetih odigranih tekmah so slednji slavili 21-krat, 15 tekem se je končalo z remijem. Zadnjič so Koprčani v Mariboru slavili pred več kot sedmimi leti.

Na eni zanimivejših tekem tega kroga bo sodil Miran Bukovec, pomagala mu bosta Robert Vukan in Aleš Skok, četrti sodnik bo Bojan Mertik.

Tekma bo na sporedu v sredo ob 20.15. *