DomovŠportZačenjajo se priprave na 4. Istrski maraton

Začenjajo se priprave na 4. Istrski maraton

Šport Preglej vse novice
Deli vsebino

Včeraj je v Pretorski palači v Kopru društvo Istrski maraton pripravilo predstavitev ob začetku priprav na 4. Istrski maraton.

dsc_0017
Maskota Istrskega maratona je boškarin. Foto: ekoper.si

Četrta izvedba najbolj množične športne prireditve v Istri bo potekala 8. in 9. aprila 2017. Že 1. decembra 2016 pa bo objavljen razpis tekov in začelo se bo zbirati prijave za tri tekaške preizkušnje. Na maratonu bo lahko teklo 500 tekačev, na polovico krajši razdalji 2.300 tekačev, na 10-kilometrskem rekreativnem teku pa 1.700 tekačev. “Prireditev torej vseskozi raste, k temu pa nedvomno prispevajo številni prostovoljci s svojo srčnostjo in dobro voljo,” je v uvodnem nagovoru povedala Marijana Sikošek, predsednica društva Istrski maraton in organizacijskega odbora. Četrti izvedbi Istrskega maratona se pridružuje četrta in najmlajša istrska (in slovenska) občina Ankaran.

Osrednje prizorišče dogajanj 8. in 9. aprila 2017 bo Koper, cilji vseh tekov bodo pred Taverno.

????????????????????????????????????
Priprave na 4. Istrski maraton so že v polnem teku. Foto ekoper.si

Cilji vseh tekov bodo v Kopru

Start maratona in polmaratona bo pred koprsko Taverno. Maratonci bodo tekli v Izolo, nadaljevali pot po Parencani proti Strunjanu, tam zavili proti Belemu Križu, se sredi vzpona usmerili v gozdiček in tekli proti Pacugu, se spustili proti Fiesi, nadaljevali v Piran, Portorož, Lucijo in nazaj do Strunjana, Izole in Kopra. Tekači na 21 kilometrov dolgi progi bodo iz Kopra tekli do Izole, tam obkrožili mesto in se vrnili v Koper. Rekreativni tekači pa bodo pričeli teči v središču Ankarana, šli po glavni cesti do območja koprskega pristanišča, ga obkrožili, tekli naprej okoli Škocjanskega zatoka in po Parencani do Semedele, se po podhodu pod hitro cesto priključili na Semedelsko promenado in po njej pritekli v cilj.

“Sodelovanje vseh štirih obalnih občin pri tovrstnih dogodkih je izrednega pomena in igra pomembno vlogo pri povezovanju, po drugi strani pa s takšnimi dogodki spodbujamo prebivalstvo k zdravemu načinu preživljanja prostega časa. Vse to na Mestni občini Koper podpiramo in bomo podpirali tudi v prihodnje. Organizatorjem se zato zahvaljujemo in jim stojimo ob strani ter želimo veliko uspehov pri izvedbi že četrtega Istrskega maratona,” je na tiskovni konferenci poudaril Peter Bolčič, podžupan Mestne občine Koper.

Prijavnina na Istrski maraton se je letos minimalno zvišala in še vedno ostaja med najcenejšimi prijavninami v regiji in Sloveniji. Organizatorji spodbujajo tudi skupinske prijave (8 tekačev), ki so občutno cenejše. Vse podrobnosti o prijavah, trasah, startninah in drugih pogojih bodo od 1. decembra 2016 objavljene v razpisu tekov »Intesa Sanpaolo Bank 4. Istrskega maratona« na spletni strani prireditelja. *