DomovŠportMariborčani tokrat premočni

Mariborčani tokrat premočni

Šport Preglej vse novice
Deli vsebino

Nogometaši Maribora so na zadnji tekmi 19. kroga brez večjih težav prišli do novih treh točk in zadržali vodstvo na prvoligaški lestvici. Koprsko moštvo, ki je v Ljudski vrt prišlo brez nekaterih pomembnih članov, ni bilo doraslo nalogi, ki jih je čakala v boju za točke.

Mariborčani so zelo hitro pritisnili na kozličke in že v 9. minuti prišli do vodstva. Prvi gol za Maribor je na tekmi zadel Luka Zahović. Podobno je bilo pri drugem zadetku, Dare Vršič je  žogo z lepo podajo poslal Marcosu Tavaresu, ki je znova tresel koprsko mrežo.

nogomet
Foto: FC Koper

Igra se je nato uredila, gostje so poskusili z nekaj streli z razdalje, vendar ti poskusi niso bili dovolj nevarni, da bi resneje ogrozili vratarja Jasmina Handanovića. V 35. minuti so gledalci videli najlepšo potezo tokratne tekme. Dare Vršič si je priboril žogo in se odločil za strel z dvajsetih metrov. Antolović močnega strela ni mogel ukrotiti in žoga je tudi z njegovo pomočjo končala v desnem spodnjem kotu.

V drugem polčasu so gostje zaigrali bolj pogumno, a premalo odločno, da bi resneje ogrozili gol Mariborčanov. V 59. minuti je Tavares znova zatresel mrežo Koprčanov. S tem je bila tekma tudi dokončno odločena, saj do zadnjega sodnikovega žvižga ni bilo omembe vredne akcije.

Koprčani bodo v soboto na svoji Bonifiki pričakali Aluminij. *