DomovŠportKoprčanka Špela Ponomarenko Janić je kajakašica leta

Koprčanka Špela Ponomarenko Janić je kajakašica leta

Šport Preglej vse novice
Deli vsebino

Kajakaška zveza Slovenije (KZS) je na prireditvi Kajakaš leta, ki je potekala v Ljubljani, nagradila najuspešnejše tekmovalce in tekmovalke pretekle sezone. Koprčanka Špela Ponomarenko Janić si je prislužila laskavi naziv najboljše športnice leta KZS.

Najuspešnejši tekmovalci in tekmovalke pretekle sezone so v letu 2016 na svetovnih in evropskih prvenstvih članov, mlajših članov in mladincev, na olimpijskih igrah ter na tekmah svetovnega pokala v slalomu in spustu na divjih vodah ter sprintu na mirnih vodah in parakajakaštvu osvojili skupaj kar 27 kolajn, ob tem pa dosegli še tri uvrstitve med najboljše tri v skupnem seštevku svetovnega pokala. 

Kajakaška zveza Slovenije je na prireditvi Kajakaš leta v Ljubljani nagradila najuspešnejše tekmovalce in tekmovalke pretekle sezone. V močni konkurenci sta si prestižna naslova priborila Špela Ponomarenko Janić in Peter Kauzer.

ponomarenko
Koprčanka osvojila laskavi naziv. Foto: arhiv ekoper.si

Ponamarenko Janićeva z odličnimi rezultati

Kajakaška zveza Slovenije je za najboljšo kajakašico leta razglasila Špelo Ponomarenko Janić, ki že večkrat osvojila ta naziv. Najboljša je bila tudi lani. Primorska sprinterka na mirnih vodah nas je uspešno zastopala tudi na olimpijskih igrah v Riu de Janeiru, kjer je na 200-metrski razdalji zasedla četrto mesto, na 500-metrski progi pa je bila deseta. Na tekmi svetovnega pokala v Montemor-o-Velhu je bila druga na 500 metrov in tretja na 200 metrov, med najboljšimi pa je bila tudi na tekmah svetovnega pokala v Duisburgu in Račicah, kar ji je prineslo skupno tretje mesto v svetovnem pokalu.

“Vsake nagrade sem vedno zelo vesela, čeprav sem jih dobila že kar nekaj. Nagrade so namreč tudi nekakšna potrditev, da dosegam dobre rezultate in da dobro delam. Je tudi spodbuda in motivacija za naprej. Letošnja sezona je bila zame zelo uspešna, žal mi je za medaljo na olimpijadi zmanjkalo nekaj stotink sekunde, ampak to mi ni vzelo volje, sedaj sem se bolj prepričana, da je medalja zares dosegljiva, zato bom naredila vse, da jo čez štiri leta osvojim,” je za naš portal sporočila Špela Ponomarenko Janić. *