DomovŠportRokometni velikonočni vikend v Kopru obiskalo preko 1500 mladih rokometašev

Rokometni velikonočni vikend v Kopru obiskalo preko 1500 mladih rokometašev

Šport Preglej vse novice
Deli vsebino

Vikenda med 30. marcem in 1. aprilom v Kopru niso zaznamovali le velikonočni prazniki. Svoj pečat je že peto leto pustil Mednarodni velikonočni rokometni turnir oziroma Koper Handball Cup.

Turnir vsako leto opazno presega meje prejšnjega leta, o čemer zgovorno priča podatek, da se ga je letos udeležilo kar 106 ekip iz Avstrije, Črne Gore, Hrvaške, Madžarske,Italije, Srbije, Slovaške in Slovenije.

“Vsekakor lahko trdimo, da je termin med velikonočnimi prazniki izredno ugoden za ekipe, saj je tokrat turnir in posledično tudi mesto, obiskalo preko 1500 mladih rokometašev in rokometašic z njihovimi spremljevalci,” je povedala predstavnica turnirja Tina Lozar.

Koper Handball Cup je tako dodobra popestril praznično dogajanje v mestu in lepo zapolnil raznolike nastanitvene kapacitete v mestu.

Na tekmovanju, ki je potekalo na parketu osmih dvoran v Kopru, Izoli in na Škofijah, so svoje moči merile starostno zelo raznolike ekipe – od mini rokometa pa vse do kadetskih ekip. Ker pa Mednarodni rokometni turnir ne predstavlja le športa, temveč tudi pomembno povezuje mlade iz raznolikih družbenokulturnih okolij, je organizator poskrbel tudi za pester obtekmovalni program.

Na petkov večer so se v dvorani osnovne šole Koper ekipe predstavile na otvoritveni slovesnosti. Veliko bolj živahno in razigrano pa je bilo v soboto, ko so se mladi družili na spoznavnem večeru v šotoru pri dvorani Bonifika, katerega vrhunec so bile nedvomno karaoke.

Ponovno je turnir pokazal, da se v Sloveniji zelo dobro dela z mladimi, saj so bile slovenske ekipe v vseh kategorijah med najboljšimi. Na zaključni podelitvi so najvišja mesta v sedmih kategorijah dosegli naslednji klubi: RK Vojvodina (SRB), ŽRK Izola, DRŠ Alen Mihalj, Crenna ASD (ITA), ŽRK Vinodol (HRV), RK Slovenj Gradec, Pler Budapest (MAD), RK Piran, RK Moškanjci – Gorišnica, ŽURD, ŠD Škofljica in RD Koper 2013.

“Uspešno izpeljan 5. Koper Handball Cup nam daje dodaten zagon za poletni 26. Eurofest, ki bo v znaku novega » super rekorda », saj bo v Koper oz. na slovensko obalo, prišlo preko 220 ekip,” je še dodala Tina Lozar.