DomovŠportV Kopru gostili judoiste iz Srbije

V Kopru gostili judoiste iz Srbije

Šport Preglej vse novice
Deli vsebino

v Judo klubu Koper so minuli vikend skupaj z Mestno občino Koper in Športno zvezo MOK gostili visoko delegacijo Judo saveza Vojvodine. Delegacijo je med drugim pozdravil tudi koprski podžupan Peter Bolčič.

Poleg Predsednika JSV gospoda Ničiča, so Koper obiskali jugoslovanska olimpijska judo legenda Slavko Obadov ter športni delavci Judo kluba Bačka iz Sombora in iz Judo kluba Pančevo. Obisku so se pridružili tudi inkluzivni judoisti iz Judo kluba Sokol iz Ljubljane ter Predsednica Komisije za inkluzivni judo pri JZS gospa Viktorija Pečnikar.

Slovenski judoisti so za goste pripravili dva demonstracijska treninga juda ter predavanje na temo “Inkluzivni judo in/ali družbeno odgovorna kultura športne organizacije”. Ob tej priložnosti je Judo klub Koper z gosti iz Vojvodine podpisal tudi dogovor o sodelovanju. Koprski klub namreč že nekaj let strokovno podpira razvoj inkluzivnega juda v mestu Sombor.

Pri pripravi dogodka so pomagali še Vina Santomas, Dnevni delovno terapevtski center Barčica, Center dnevnih aktivnosti za starejše Koper ter Pizzerija Ancora.