DomovŠportRumena noč domačinom prinesla nogometno zmago

Rumena noč domačinom prinesla nogometno zmago

Šport Preglej vse novice
Deli vsebino

Po lanskem uspehu se je na slovenska asfaltna igrišča vrnil turnir “Živjo, nogomet” – tokrat je otvoritev turnirja potekala na prav posebni lokaciji. Koper je v sklopu Rumene noči v prekrasnem ambientu Ukmarjevega trga gostil dvodnevni turnir z rekordnim obiskom, na katerem so slavili domačini.

V neposredni bližini morja je tako pokal za prvo mesto visoko v zrak dvignila ekipa Fjaka, ki so jo sestavljali domačini iz Kopra in okoliških naselij. “Zmaga nam veliko pomeni, saj smo prijatelji, zbrani na kupu, še enkrat več dokazali, da v malem nogometu ne igrajo samo imena, ki so bila tokrat v Kopru še enkrat več res vrhunska. Ta turnir je bil le še en dokaz, da je obalo res težje osvojiti kot ostale turnirje po Sloveniji,” je svoje misli ob uspehu strnil Matej Peroša, član zmagovalne ekipe, in tako obenem izpostavil močno konkurenco ter kvalitetne nasprotnike, ki pa tokrat niso bili kos razigrani Fjaki.

Matej Peroša je pohvalil konkurenco. Foto: ekoper.si

Najpomembnejša je dobra družba

Lansko sezono je po celi Sloveniji 213 prijavljenih ekip razveselilo s kar 1098 zabitimi goli na desetih turnirjih, kjer so udeleženci poleg dobre hrane in pijače, uživali tudi v najpomembnejšem – dobri družbi.

33 ekip na eni izvedbi tekmovanja je za omenjeni turnir rekordna številka.

Letos se organizatorji nadejajo še boljše udeležbe, koprska edicija turnirja pa nedvomno služi kot dobra napoved, saj se je letos na obali po asfaltu podilo kar 33 ekip. V jesenskem delu tako “Živjo, nogomet!” pričakuje še štiri napete turnirje po večjih slovenskih mestih, ki bodo postregli s celodnevnim dogajanjem polnim zabave in dobre volje.