DomovŠportRD KOPER 2013: Z Vujovićem na čelu “zaštartali” v novo sezono

RD KOPER 2013: Z Vujovićem na čelu “zaštartali” v novo sezono

Šport Preglej vse novice
Deli vsebino

Po tem, ko je Veselin Vujović s svojim spektakularnim prihodom v RD Koper dodobra razburkal domačo in tujo javnost, je včeraj s svojo mlado ekipo začel svojo zgodbo v vlogi trenerja. Pripravljalno obdobje, ki se je začelo z avgustom in je zdaj že v polnem teku, bo že kmalu postreglo s prijateljsko tekmo, in sicer 11. avgusta v Kranjski Gori proti izraelskem Maccabiju, zares pa se bo tekmovalna sezona začela v drugem vikendu septembra z gostovanjem v Trebnjem.

“Upam, da me boste poslušali ter mi boste pomagali pri učenju slovenskega jezika,” je svojim varovancem v smehu dejal Vujo in tako poskrbel za sprostitev ozračja.

Veselin Vujović je svoje varovance zbral in premierno pozdravil na prvi avgustovski dan, ki bo odslej za koprski rokomet nosil nekoliko večjo težo. Kljub aktualnemu vročinskemu valu imajo koprski rokometaši izjemno dobre pogoje v domači, dobro klimatizirani Areni Bonifiki, ki bo v prihodnjem obdobju perspektivni ekipi z velikim trenerskim imenom omogočila kvalitetno pripravo na bližajoče se prvenstvo, v katerem bodo Koprčani zagotovo želeli poseči po najvišjih mestih. Rokometaši bodo trenirali tudi po dvakrat na dan – jutranji trening bo namenjen fizični pripravi, popoldanski pa uigravanju. Pri tem izjemno pridobitev predstavlja tudi možnost uporabe fitnesa in stadion s »priljubljeno« atletsko stezo, kjer se bodo odslej potili Koprčani.

V Koper se nisem prišel sončiti, temveč delati. (Veselin Vujović)

Kar šest mladih reprezentantov

Novi trener je izpostavil pomen dobrega skupinskega dela, ki bo na gladino naplavilo individualno kvaliteto posameznikov, in prav to naj bi bil ključ do uspeha pri Koprčanih. Obetavni koprski mladci imajo po mnenju nekdanjega asa jugoslovanske reprezentance še ogromno prostora za napredek, kar bo Vujović, nekdaj prvi igralec sveta, nedvomno želel izkoristiti v največji možni meri. Igralci, ki se jih je zbralo 22 in med katerimi je kar šest mladih reprezentantov (Aleks Vlah, Tilen Sokolič, Grega Krečič, Nejc Planinc in Dani Zugan za Slovenijo ter Rok Marić za Hrvaško), bodo pod nadzorom trenerskega štaba na krilih trdih treningov, značilnih za Vujovića, počasi stopnjevali ritem priprav in se tako s tekmami prijateljske narave dobro pripravili na preizkušnje, ki bodo letos znova tudi na evropskem prizorišču. Koprčane v novembru tako čaka tretji krog v pokalu EHF.

Rokometaši so se preizkusili tudi v – nogometu. Foto: RD Koper 2013

Načrtovane tudi okrepitve

Aljoša Bertok, predsednik RD Koper 2013, se je na uradni spletni strani prvoligaša zahvalil tudi Mestni občini Koper za podporo in obenem pohvalil igralce za dosežke v prejšnji sezoni ter jih seveda pozval k trdemu in odgovornemu delu, ki bo z angažiranim Vujovićem prineslo dobre rezultate.

Koprčani v Areni Bonifika, kjer bodo gostili domače tekme. Foto: RD Koper 2013

Kader trenutno kljub nekaterim prizadevanjem Vujovića ostaja isti, se pa bodo v klubu potrudili pripeljati kakšno okrepitev, ki bo zaostrila konkurenco in dvignila kvaliteto ekipe. V vsakem primeru pa je RD Koper 2013 s prihodom Vujovića pridobil tisto nekaj, kar bi znalo pretehtati na stran lani najuspešnejše primorske ekipe in Koprčanom uspelo pomagati priti še bližje k vrhu

Danes so rokometaši že malce dvignili ritem. Spodaj si poglejte posnetek z današnjega jutranjega treninga.