DomovŠportV nedeljo že 28. izvedba mednarodne regate Capris

V nedeljo že 28. izvedba mednarodne regate Capris

Šport Preglej vse novice
Deli vsebino

Po enoletnem premoru bo Žusterna znova prizorišče že 28. mednarodne regate Capris. V nedeljo, 13. avgusta, je v organizaciji Kajak kanu kluba Žusterna na sporedu tekma, na kateri bo sodelovalo približno 150 tekmovalcev iz Slovenije, Hrvaške, Madžarske, BiH, Srbije in Italije.  

Kajak kanu klub Žusterna, ki bo letos obeležil že 35 let obstoja, je znova v svoje roke prevzel vajeti pri organizaciji 28. mednarodne regate Capris, na kateri se tradicionalno pomerijo tekmovalci v več kategorijah, od cicibanov pa vse do veteranov. Prvi slovenski kajakaški klub, ki združuje kajakaše na mirnih vodah, poleg največjega organizacijskega zalogaja, regate Capris, pripravlja še druge tekme. Slednje potekajo v vseh letnih časih – izkazali so se že z izpeljanim državnim prvenstvom v morskem kajaku, pa downwindu in tekmah Slovenskega pokala.

“Zahvalili bi se radi Mestni občini Koper, ki nas pri naših projektih zvesto podpira. Brez omenjene pomoči bi bilo bistveno težje tako kvalitetno izpeljati dogodke.”

KKK Žusterna vabi vse tiste, ki se želijo preizkusiti v veslanju, da se oglasijo na točki Active Koper v Žusterni.

Regata Capris ima na Primorskem posebno mesto, saj je postala tako rekoč simbol koprskega kajakaškega kluba, ki vsako leto beleži večje število tekmovalcev. Ti prihajajo tudi iz tujine, in sicer iz sosednje Hrvaške, Italije, Bosne in Hercegovine, Srbije, Makedonije, Črne gore, Slovaške, Madžarske in Avstrije, zadnja leta pa na regati sodeluje tudi 13 slovenskih klubov.

Pestro je tudi ob morju. Foto: KKK Žusterna

“Zahvalili bi se radi Mestni občini Koper, ki nas pri naših projektih zvesto podpira. Brez omenjene pomoči bi bilo bistveno težje tako kvalitetno izpeljati dogodke. Verjamemo, da bomo tako dobro sodelovali tudi v prihodnje,” je za eKoper povedala Zdenka Ponomarenko iz KKK Žusterna.

Letos se bodo tekmovalci lahko pomerili v kajakih enosedih in dvosedih. Veslali bodo na različno dolgih progah, in sicer na dolžini 500 metrov in 1.500 metrov, med kopališčem v Žusterni in ustjem Badaševice.

KKK Žusterna se je preizkusila tudi v organizaciji drugih tekmovanj. Foto: KKK Žusterna

Letošnja novost: mešani pari v dvosedu

V mladinski in članski konkurenci je razpisana tudi tekma za kanuiste in kanuistke. Kategorije vključujejo cicibane, mlajše in starejše dečke in deklice, mlajše in starejše mladince in mladinke, člane ter veterane, letošnja novost pa bodo mešani pari v kajaku dvosedu.

Čas za prijavo na regato je do četrtka, 10. avgusta, organizatorji pričakujejo, da se bo letos regate udeležilo okrog 150 tekmovalcev in tekmovalk.  Poleg tekmovalnega dela bo poskrbljeno tudi za prijetno druženje po tekmi, najboljši pa bodo za svoje uspehe prejeli tako odličja kot tudi posebne nagrade. “Poskrbeli bomo za medalje in ostale nagrade, skupni klubski zmagovalec bo na razglasitvi prejel pokal, tako kot tudi drugouvrščeni in tretjeuvrščeni najboljši po skupnem seštevku,” nam je za konec še pojasnila Zdenka Ponomarenko.