DomovŠportSamo še deset dni do največjega kolesarskega dogodka v Istri

Samo še deset dni do največjega kolesarskega dogodka v Istri

Šport Preglej vse novice
Deli vsebino

Največji kolesarski dogodek v slovenski Istri, 4. kolesarski maraton, bo letos prvič potekal kar tri dni, in sicer od 23. do 25. septembra v Kopru, kjer pričakujemo več kot 800 rekreativnih kolesarjev. 

007

Slednji lahko izbirajo med tremi različno zahtevnimi trasami, zato je maraton primeren za vse okuse in stopnje pripravljenosti, dogodek pa bo spremljal tudi Kronometer za veliko nagrado Istre, Kolesarski festival, brezplačni mini maraton za najmlajše in pester animacijski program.

Asfaltne trase potekajo po čudovitem zaledju slovenske Istre

Salinera (17 km) je primerna predvsem za družine, trasi Zavarovalnica Maribor (51 km) in Hervis (75 km) pa za različno pripravljene rekreativce. Najdaljša ima čez 1000 višinskih metrov, zato bo zadovoljila tudi najbolj zahtevne, na njej pa bo tudi tekmovanje za kralja in kraljico Boršta. Start udeležencev vseh treh tras je ob 10. uri pri Taverni na Pristaniški ulici, kjer je tudi osrednje prizorišče dogodka.

Udeleženec prejem darilno vrečo, medaljo in topel obrok 

Udeležencem bodo na voljo okrepčila, potujoča servisna delavnica, organizirana bo tudi rediteljska služba, ki bo poskrbela za ustrezno varnost udeležencev. Na križiščih bo poskrbljeno za usmerjanje kolesarjev, na nevarnih odsekih pa za ustrezno opozarjanje. Vsak udeleženec bo prejel bogato darilno vrečko s praktičnimi izdelki, po zaključku tekmovanja pa spominsko medaljo ter topel obrok .

006

Zmagovalci kronometra in tekmovanja na Borštu bodo prejeli prejmejo nagrade, posebne nagrade pa bodo podeljene tudi najštevilčnejši skupini in najstarejšemu udeležencu, drugim udeležencem pa bo številne nagrade dodelil žreb. Glavna nagrada, ki bo podeljena z žrebom štartnih številk, je kakovostno kolo, ki ga bo podaril Hervis!

Ne spreglejte možnosti spletnih prijav do 20. septembra, ko se na maraton lahko prijavite po ugodnejši ceni. Prijavite se na spletni strani dogodka www.istrski-kolesarskimaraton.si, kjer najdete tudi vse ostale podrobnosti o dogodku.

Več kot dovolj razlogov, da se pridružite! *