DomovŠportPo loteriji enajstmetrovk uspešnejši Kidričani

Po loteriji enajstmetrovk uspešnejši Kidričani

Šport Preglej vse novice
Deli vsebino

Igralci FC Luke Koper svoje premoči niso uspeli kronati v rednem delu tekme. Vratnica, zgrešena enajstmetrovka in še nekatere druge priložnosti so ostale neizkoriščene. Potnika v četrtfinale so odločili streli z bele točke, kjer so bili uspešnejši igralci Aluminija. Koprčani bodo tako vse svoje moči usmerili v državno prvenstvo.

Koprčani so zapretili že v drugi minuti. Haris Dedić je podal s strani, Courage Pekuson je lepo s povratno podajo zaposlil Marina Jurino, ki je streljal z roba 16-metrskega prostora, a je s konicami prstov odlično posredoval vratar Luka Janžekovič.

Po nekajminutnem zatišju so odlično akcijo prikazali Koprčani. Pekuson je podal v kazenski prostor, Zlatan Muslimović je lepo nastavil žogo Mateju Pučku, ta je streljal, a je vratnica rešila vratarja gostov.

V prvih 45 minutah smo spremljali podjetnejšo igro Koprčanov, ki so bili pri žogi več kot nasprotniki. Ustvarili so si nekaj priložnosti, zadeli tudi vratnico, a je izid žal ostal nespremenjen.

fcluka

V 55. minuti je Pekuson po odličnem prodoru podal v sredino, kjer je bil osamljen Muslimović, ki pa je žogo slabo zadel.

V 62. minuti so pri kozličkih izvedli dvojno menjavo. V igro sta namesto Pučka in Jurine vstopila Ruben Belima in Joel Valencia.

V 65. minuti je Valencia sam stekel proti vratom Aluminija, v zadnjem trenutku pa je žogo izbil eden od gostujočih branilcev, tako da so Koprčani prišli zgolj do kota.

Koprčani so vse bolj silovito napadali

V 67. minuti je Pekuson z zunanjim delom stopala poslal predložek, do strela z glavo je prišel Muslimović, a je vratar Janžekovič z lepo parado zadržal svojo mrežo nedotaknjeno.

V 73. minuti so do najlepše priložnosti na tekmi prišli Kidričani. Gostujoči napadalec je imel odprt strel na vrata s kakšnih desetih metrov, a je zgrešil okvir gola.

Pet minut kasneje je po udarcu Tonija Datkovića enega od gostujočih branilcev žoga zadela v roko. Sodnik je pokazal na belo točko. K žogi je stopil Senijad Ibričić, vratar Janžeković je prebral njegovo namero in z lepo obrambo ubranil Koprčanom najstrožjo kazen.

Pet minut pred koncem rednega dela je Belima poskusil z glavo, a je žoga zletela mimo vrat. Redni del se je končal z začetnih 0 : 0. Na vrsti so bili podaljški.

2

V prvih petnajstih minutah so bili Koprčani še naprej več pri žogi, a si niso ustvarili večjih priložnosti.

V drugem podaljšku se je že poznala utrujenost igralcev, pravih priložnosti ni bilo. Tekmo so odločili streli z bele točke, v katerih so bili uspešnejši Kidričani. Vasja Simčič je sicer obranil prvi strel z bele točke, a sta za Koper enajstmetrovko zgrešila Courage Pekuson in Zlatan Muslimović.

Tekma se je po enajstmetrovkah končala z rezultatom 3 : 4 za Aluminij. *