DomovKulturaŽupan Popovič čestital Čeferinu: “UEFA ima velikega predsednika iz majhne države.”

Župan Popovič čestital Čeferinu: “UEFA ima velikega predsednika iz majhne države.”

Šport Preglej vse novice
Deli vsebino

Aleksander Čeferin, znan slovenski odvetnik, je na izrednem volilnem kongresu v Atenah postal predsednik Evropske nogometne zveze (Uefa), ene najbolj vplivnih športnih organizacij na svetu. Čestitke dežujejo od povsod. Tudi župan Mestne občine Koper Boris Popovič je novemu predsedniku Uefe izrazil iskrene čestitke.

Izredno sem vesel in ponosen, da ima Evropska nogometna zveza predsednika, za katerega sem prepričan, da bo prinesel nov veter, novo energijo in ideje, uresničil vizijo in dosegel zastavljene cilje. UEFA ima velikega predsednika iz majhne države.

Dragi Aleksander, iskrene čestitke.

Boris Popovič,

župan Mestne občine Koper

Sedmi predsednik Uefe

Čeferin je v svet nogometa vstopil šele leta 2011, ko je postal predsednik Nogometne zveze Slovenije. Z odlično kampanjo za predsednika evropske nogometne zveze je prepričal kar 42 njenih članic. Njegov edini protikandidat, Nizozemec Michael van Praag, ki je poraz sprejel športno, je prejel 13 glasov. Čeferin je tako postal sedmi predsednik Uefe. Njegov mandat bo trajal dve leti in pol in bo nekoliko krajši zaradi predčasnega odhoda Michela Platinija, ki je bil suspendiran. *

sloa_ceferin1_NIK_8870