DomovŠportSixt Primorska v koprski Bonifiki za finale državnega prvenstva

Sixt Primorska v koprski Bonifiki za finale državnega prvenstva

Šport Preglej vse novice
Deli vsebino

Košarkarje Sixta Primorske v ponedeljek, 14. maja, ob 18.30 na domačem parketu Arene Bonifika čaka tretja tekma polfinalnega niza Lige Nova KBM z novomeško Krko. Vstop v koprsko lepotico bo za vse košarkarske navdušence brezplačen, z zmago pa si »tigri« lahko izborijo nastop v velikem finalu državnega prvenstva, kjer že čaka Petrol Olimpija.

V soboto so imeli primorski košarkarji odlično priložnost, da si na drugi tekmi polfinalnega niza Lige Nova KBM v Novem mestu zagotovijo mesto v finalu državnega prvenstva. Toda novomeška Krka je imela drugačne načrte – z odlično igro v zadnji četrtini ter dominanco pod obema obročema, so Novomeščani zabeležili zmago (75:61) in izborili tretjo tekmo polfinala. Izbranci glavnega trenerja Simona Petrova so izkoristili nekoliko slabšo strelsko predstavo Primorcev, a zagotovo bo v ponedeljek v Areni Bonifika vse drugače.

Foto: Sixt Primorska

Deseti medsebojni obračun Sixta Primorske in Krke v sezoni 2017/18 bo tako dal drugega finalista Lige Nova KBM. Mesto v finalu si je z dvema zmagama v polfinalnem nizu z Rogaško že zagotovila Petrol Olimpija, ki bo tudi branila naslov državnega prvaka.

Veliko bo v ponedeljek odvisno od obeh najboljših strelcev v tem polfinalu. Medtem, ko je Matic Rebec, ki je na prvi tekmi dosegel kar 27 točk, na drugi vknjižil le pet točk in zgrešil šest od osmih metov iz igre, je Paolo Marinelli vknjižil 15 točk in za točko popravil svoj strelski dosežek iz prve tekme. V Novem mestu sta bila najboljša strelca primorskega moštva Daniel Vujasinović in Marijan Čakarun, ki sta dosegla po 12 točk.

Vstop v Areno Bonifika bo v ponedeljek za vse navijače brezplačen. Vrata v koprsko lepotico se odprejo uro pred začetkom tekme. Dvoboj si bo možno v neposrednem televizijskem prenosu ogledati na TV Slovenija 2.

Sixt Primorska v tej sezoni na domačem parketu proti Krki še ni izgubila. Na prvi polfinalni tekmi so Primorci blesteli pri metu iz igre – za dve točki so metali 62-, za tri pa 40-odstotno. Za košarkarje Jurice Golemca je to prav zagotovo odlična popotnica pred ponedeljkovo tekmo.

Na strani primorskega moštva je tudi zgodovina – od sezone 2017/08 so ekipe, ki so imele na tretji tekmi polfinala prednost domačega igrišča, na odločilnem dvoboju zabeležile osem zmag in le en poraz. Zadnje moštvo, ki je imelo na odločilni tekmi prednost domačega igrišča, pa je izgubilo, je bila ekipa Krke v sezoni 2015/16.