DomovŠportSodnik Damir Skomina obiskal Mestno občino Koper

Sodnik Damir Skomina obiskal Mestno občino Koper

Šport Preglej vse novice
Deli vsebino

Nogometni sodnik Damir Skomina je danes obiskal koprskega župana Aleša Bržana in podžupanjo Jasno Softić. Prijetno druženje je zaznamoval pogovor o nogometu v mestu in njegovih potencialih.

Damir Skomina se je v dolgoletni sodniški karieri zapisal v mednarodno nogometno zgodovino, nogometne boje pa zaznamuje predvsem s svojo profesionalnostjo in etičnostjo. Poleg tega je dejaven tudi na področju dobrodelnosti. Tako je, denimo, s podpisi nogometnih igralcev na dresih uspel pridobiti petnajst tisoč evrov donacij, da so lahko otroci iz ogroženih družin odšli na zimsko letovanje. »Lepo je, da se spomnimo tudi na tiste, ki nimajo vsega,« je dodal Skomina.

Želi si, da bi mladi v Kopru razvijali svojo športno kariero in osebnost na bolj kakovosten način, to pa se da doseči predvsem z vlaganjem v infrastrukturo. Koper ima potenciale, vendar če bo želel tudi v prihodnosti vztrajati pri nogometu, bo moral iti po sledeh nogometnega kluba Domžale, ki je ustanovil nogometno akademijo z namenom razvijanja novih generacij nogometašev. Takšna pridobitev bi v Kopru pomembno vplivala na razvoj kluba, ki zadnje čase ne slovi po najboljših rezultatih in polnih tribunah. »Na mladih svet stoji,« je izpostavil Damir Skomina in ravno zato je pomembno vlagati veliko energije in sredstev v njihov razvoj, da bodo kos poklicnemu igranju nogometa, bodisi doma bodisi v tujini.

Župan Aleš Bržan in podžupanja Jasna Softić sta z njim soglašala, da mora politika za šport zagotoviti dovolj sredstev, poudarila pa, da se v športno sfero ne bi smela vmešavati. Izrazila sta prepričanje, da se bo nogomet v Kopru še najprej razvijal in da bodo mladi imeli v prihodnje še več priložnost brusiti svoj nogometni talent.