DomovŠportSte pripravljeni na Spopad legend?

Ste pripravljeni na Spopad legend?

Naši krajiŠport Preglej vse novice
Deli vsebino

V soboto koprska Arena Bonifika gosti mednarodni kikboksarski turnir W5 »Spopad legend« (Legends Collide), na katerem se bodo pomerile tudi slovenske legende borilnih veščin. Gre za športni spektakel najvišjega ranga, ki je doslej navduševal in polnil dvorane po številnih mestih Evrope.

V ring koprske Arene bo v soboto, 16. septembra, stopilo kar 26 legend, gre za borce svetovnega formata, med katerimi bo tudi kar nekaj tistih, ki bodo zastopali slovenske barve. Samo za ta dogodek, se bo iz upokojitve vrnil naš “Slovenski Rocky” Miran Fabjan, ki se bo spopadel z Dževadom “BH Machino” Poturakom, rokavice bo na roke nataknil tudi eden izmed najbolj priljubljenih borcev Denis “Chorchyp” Porčič, v ringu pa bomo videli tudi Jasmina Bečirovića in Bora “Playboya” Bratovža.

Chepinoga: “Šport ima v Kopru osrednji pomen.”

Na Spopadu legend, ki bo predvajan v približno 70 državah po celem svetu, bo sicer sodelovalo več kot deset držav. Večer bo postregel s kar 14 dvoboji, ki bodo poskrbeli za nepozabno doživetje in veliko dozo adrenalina. Na večer bojev bodo lahko uživali v dveh zgodnjih in štirih glavnih uvodnih bojih, sedmih glavnih dvobojih in v neskončnem adrenalinu in vznemirjenju.

Župan Boris Popovič in predsednik ruskega rokoborskega združenja W5 Sergey Chepinoga. Foto: Vojko Rotar

Pestro pa bo tudi dan prej, tekmovanje se, kot je v svetu borilnih veščin navada, namreč prične z uradnim tehtanjem, ki bo danes, ob 15. uri, v koprski taverni. Po besedah predsednika ruskega rokoborskega združenja W5 Sergeya Chepinoge, ki je tudi glavni pobudnik in organizator tega spektakla, se nam pravi »show« obeta že pred uradnim tekmovanjem. Tehtanja se namreč udeležijo vsi tekmovalci kot tudi številna znana imena, vse zbrane pa bo danes v taverni pričakal tudi koprski župan Boris Popovič. 

Na dogodku bodo tudi finalistke World Top Model, saj gresta borbenost, lepota in jeklen vonj z roko v roki. Prav tako pa bo poskrbljeno za catering- Borbona Catering.

»Impresioniran sem, imate veliko spoštovanje celotne športne skupnosti W5, ker opravljate res veliko delo. Osebno sem ostal ganjen nad tem, kakšen je odnos lokalne oblasti do športa. To pomeni spoštovanje športa, ki rabi podporo tistih, ki vladajo. Šport je po mojem mnenju most med ljudmi. Sprehajal sem se po mestu in se pogovarjal z ljudmi, danes sem si ogledal športne objekte. Šport ima v Kopru osrednji pomen  že pred časom navdušenja nad Koprom ni skrival Sergey Chepinoga, ki je ob tem dodal: »Hvala, da ste nam in kickboxu odprli svoja vrata. Želim si še nadaljnjega sodelovanja z vami, predvsem pa da bi to postalo tradicija,” svojih ambicij ni skrival Chepinoga in poudaril: “V Sloveniji imate veliko odličnih borcev in vesel sem, da imam čast poznati Mirana Fabjana, ki bo nastopil v glavnem dvoboju večera. Poleg njega se bosta na našem tekmovanju v družbi svetovno znanih borcev borila tudi Denis Porčič – Chorchyp in Jasmin Bečirović, ki sta prav tako zelo uspešna na tem področju.«