DomovNoviceŠtudentje prostovoljci bodo pomagali na istrskem ironmanu

Študentje prostovoljci bodo pomagali na istrskem ironmanu

Šport Preglej vse novice
Deli vsebino

Univerza na Primorskem (UP) in Univerzitetna športna zveza Primorske sta danes v Kopru podpisali pogodbo o sodelovanju pri izpeljavi polovičnega ironmana, ki se bo septembra odvil v Slovenski Istri. Na ta način bodo angažirali v prvi vrsti študente, ki bodo lahko sodelovali pri tako odmevnem dogodku in hkrati pridobili dragocene izkušnje.

Univerza je pristopila k sodelovanja na prireditvi, saj podpira dogodke, ki pozitivno vplivajo na promocijo regije, zdravja in ekonomski razvoj samega prostora, je na današnji novinarski konferenci ob podpisu pogodbe povedal prorektor UP Boris Kavur. K sodelovanju jih je poleg tega pritegnilo dejstvo, da sta šport in z njim povezan marketing tudi predmet proučevanja koprske univerze.

Prostovoljci Univerze na Primorskem bodo pomagali pri triatlonu I FEEL SLOVENIA IRONMAN 70.3 Slovenian Istria.

Za generalnega sekretarja univerzitetne športne zveze Patrika Perošo je velika čast, da bodo študentom UP in vsem, ki se ukvarjajo z univerzitetnim športom, omogočili sodelovanje na tako velikem in svetovno prepoznavnem dogodku. Na ta način bodo študenti tudi pridobili dragocene izkušnje, je dodal.

Prostovoljce bodo sicer iskali predvsem na določenih tehničnih področjih, prek aplikacije, ki jo bodo zagnali v teh dneh, pa bodo študenti (in tudi ostali, ki bodo želeli pomagati kot prostovoljci) imelo možnost izbrati področje, ki jih najbolj zanima oz. na katerem bi želeli pomagati in pridobiti izkušnje.

Rektor Univerze na Primorskem prof. dr. Dragan Marušič (desno), generalni sekretar Univerzitetne športne zveze Primorske Patrik Peroša (na sredini) in direktor tekmovanja I FEEL SLOVENIA IRONMAN 70.3 Slovenian Istria Jurica Barać (levo) so s tripartitno pogodbo postavili temelje za skupno delo. Foto UŠZP

Odziv tekmovalcev je zaenkrat zelo dober. Kot je navedel organizator prireditve Jurica Barać, pričakujejo več kot 1000 tekmovalcev. Že zdaj pa imajo potrjene tekmovalce iz več kot 55 držav, med njimi je prijavljenih kar 200 Slovencev.

Sama proga, zlasti zaradi kolesarskega dela, sicer ne sodi med lažje. Zato pa je trasa unikatna, saj poteka ob morju, preko dveh držav in po slikoviti pokrajini, je prepričan Barać. Ob tem je spomnil še na odmevnost Ironmana kot svetovno najbolj znanega triatlonskega “branda”, pri čemer bo gospodarski učinek prireditve na regijo presegel pet milijonov evrov.