DomovŠportTigri za las zgrešili finale

Tigri za las zgrešili finale

Šport Preglej vse novice
Deli vsebino

Košarkarji Sixta Primorske so včeraj na tretji tekmi polfinalnega niza Lige Nova KBM v Areni Bonifika doživeli poraz proti novomeški Krki (72:74) in zaključili s tekmovalno sezono 2017/18.

Primorsko moštvo je s porazom proti sedemkratnim državnim prvakom na tretji tekmi polfinala državnega prvenstva zaključilo tekmovalno sezono 2017/18. Novomeška Krka je bila v Areni Bonifika tesno, s 74:72, boljša od Sixta Primorske. Novomeščane bomo tako spremljali v finalu Lige Nova KBM, kjer jih čaka obračun s Petrolom Olimpijo, »tigri« pa bodo priložnost, da posežejo po naslovu državnega prvaka iskali v naslednji sezoni.

Na desetem medsebojnem obračunu med Sixtom Primorsko in Krko v tej sezoni, so imeli primorski košarkarji praktično skozi celotno tekmo vajeti igre v svojih rokah. Ob koncu tretje četrtine je po izjemni akciji Marijana Čakaruna in Daniela Vujasinovića semafor v Areni Bonifika prvič pokazal dvomestno prednost za »tigre« (63:53), v peti minuti zadnje četrtine pa je Alen Hodžić žogo položil v koš za 67:57.

Čestitke košarkarjem Krke za zmago. Čestitke tudi mojim »tigrom« za izjemno borbeno predstavo ter željo. Najlepša hvala navijačem za vso vzpodbudo na tekmi! To je šport. Na žalost smo bili blizu zmagi in preboju v finale, a prehitro smo se ustavili in izgubili prednost, ki smo si jo priigrali v prvih 35 minutah tekme.
– Jurica Golemac, glavni trener KK Sixt Primorska

Takrat pa je sledil strelski mrk Sixta Primorske. Košarkarji Krke so se razigrali, dosegli 11 zaporednih točk in prešli v tesno vodstvo (68:67). Čakarun je s prostim metom rezultat še poravnal na 68:68, na drugi strani pa je vrnil Paolo Marinelli. V končnici je Domen Bratož potrdil zmago Novomeščanov, Nejc Zupan je še približal Primorce na 72:74, a bližje ni šlo in to je bil na koncu tudi končni rezultat tekme.

Izjemno predstavo je prikazal Marijan Čakarun, ki je tekmo sklenil s kar 34 točkami in osmimi skoki, izsilil pa je kar 11 osebnih napak. Zadel je 11 od 16 metov iz igre ter 12 od 15 prostih metov. Dvomesten je bil še Alen Hodžić z desetimi točkami, devet točk pa je dosegel Tadej Ferme.

Resnično izjemno sezono 2017/18, v kateri so košarkarji izpolnili vse zastavljene cilje, je KK Sixt Primorska tako sklenila le zmago, bolje rečeno pet minut, oddaljen od uvrstitve v finale državnega prvenstva. Primorski klub je v svoji drugi sezoni obstoja osvojil naslov pokalnega prvaka, zaigral v velikem finalu Druge divizije Lige ABA in bil zelo blizu preboju v finale Lige Nova KBM.

Za vse košarkarje in člane strokovnega štaba ter košarkarske navdušence na Primorskem so rezultati, ki jih je Sixt Primorska dosegla v tej sezoni, odlična popotnica pred naslednjo sezono.