DomovŠport»Tigri« na zahtevno gostovanje v Tivat

»Tigri« na zahtevno gostovanje v Tivat

Šport Preglej vse novice
Deli vsebino

Jutri košarkarje Sixta Primorske čaka nov preizkus v Drugi diviziji Lige ABA. »Tigri« odhajajo na gostovanje v črnogorsko mesto Tivat, kjer jih čaka obračun z ekipo Teoda.

Primorci se v tretje kolo Lige ABA 2 podajajo samozavestno, na krilih štirih zaporednih zmag v regionalni ligi in državnem prvenstvu. V soboto so v športni dvorani Osnovne šole Koper proti Šentjurju zaostajali le na samem začetku tekme, nato pa pokazali zobe, vodili že z 19 točkami razlike, na koncu pa slavili zanesljivo zmago z 69:55. Na dvoboju s štajersko ekipo se je s 14 točkami izkazal Nebojša Joksimović, Shawn King je v statistiko vpisal dvojni dvojček z 12 točkami in 13 skoki.

Foto: arhiv ekoper.si

Teodo Tivat je sezono v regionalnem tekmovanju odprl z domačo zmago nad Rogaško (78:69), minuli teden pa so Črnogorci izgubili na gostovanju pri beograjskem Dynamicu (67:71). Klub, ki ga v tej sezoni s klopi vodi glavni trener Zoran Glomazić, je v kratki, 13-letni zgodovini, ki pa sega še dodatnih 70 let v preteklost, ko je v Tivatu deloval Košarkarski klub Arsenal, največji uspeh dosegel minulo sezono, ko se je prebil vse do polfinala črnogorskega državnega prvenstva. V vrstah Teoda je najbolj nevaren igralec Miloš Popović, drugi najboljši strelec Lige ABA 2, v povprečju pa dosega 22 točk na tekmo.

V Črno Goro odhajajo po zmago

Pred začetkom tretjega kola je Marijan Čakarun s povprečjem 19,5 točke na tekmo peti strelec Druge divizije Lige ABA, s Shawnom Kingom pa sta na četrtem oziroma petem mestu lestvice najboljših skakalcev, s povprečjem devet (Čakarun) oziroma 8,5 (King) skokov na tekmo. Prav King je po dveh kolih s povprečjem 2,5 blokade na tekmo najboljši bloker, Tadej Ferme pa z devetimi zadetimi meti za tri točke najboljši strelec iz razdalje v Ligi ABA 2.

»Pred nami je novo gostovanje v Drugi diviziji Lige ABA. Teodo Tivat je zelo resen nasprotnik, izkušeno moštvo, ki ima v svojih vrstah kar nekaj mladih in talentiranih igralcev. V dozdajšnjem poteku Lige ABA 2 so pokazali zelo dobre predstave, premagali Rogaško v prvem kolu, nato pa izgubili proti Dynamicu v Beogradu. Tekma zagotovo ne bo lahka, tako se tudi pripravljamo nanjo, a v Črno goro odhajamo po zmago. Igralci se počutijo odlično, tudi vzdušje je tako, malenkost so le utrujeni, a vsi smo zdravi, kar je najbolj pomembno,« je pred tekmo povedal Jurica Golemac, glavni trener KK Sixta Primorske.