DomovŠportRokomet: Koprčani kljub okrnjeni postavi do zmage

Rokomet: Koprčani kljub okrnjeni postavi do zmage

Šport Preglej vse novice
Deli vsebino

Koprčani so v soboto odpotovali na gostovanje na drugi konec Slovenije v Dobovo. Koprčani so začeli srečanje oslabljeni, saj še vedno igrajo brez poškodovanega Smolnika, ki dobro okreva po poškodbi kolena in suspendiranega Rapotca. Guček je zaigral kljub poškodbi ramena, ki jo je utrpel na tekmi proti Ribnici.

Vroč teren v Dobovi je prisilil Koprčane k previdnemu začetku. Domači so povedli, v 3. minuti. V 10. minuti sta sodnika izključila Grzentiča. Kasneje pa sta sodnika ob prekinitvi pokazala rumeni karton pomočniku trenerja Vanji Kralju zaradi prigovarjanja.

Kmalu se je tehtnica preveseli v prid Koprčanov, ki so vodili z zadetkom prednosti pri izidu 5:4, vendar so drobne napake Koprčanov v napadu botrovale temu, da so domačini lahko znova prevzeli vodstvo, in sicer vse do izida 6:7.

V 19. minuti je Planinc dosegel svoj prvi zadetek na tej tekmi ter Koper popeljal v vodstvo za 2 zadetka pri 6:8. Igralci Kopra so nato v 26. minuti vodili že s štirimi zadetki prednosti pri 10:14. V samem zaključku polčasa pa so domači pri strelu z 9. metrov dosegli zadetek in postavili končni izid prvega polčasa 12:15.

Foto: RD Koper / Matia Ščukovt

Drugi polčas se je začel v znamenju domačinov, ki so na terenu prevzeli pobudo. Po zgrešenem strelu Sokoliča so gostje z dvema zaporednima zadetkoma ujeli priključek pri 14:15. V 36. minuti sta sodnika izključila Moljka zaradi neupoštevanja 3.meterske razdalje pri izvajanju. Med prekinitvijo je prišlo do izmenjave mnenj med sodnikoma in trenerjem Kopra Vujovićem in sodnika sta mu dosodila dve minuti kazni tako, da so Koprčani zaigrali z le 4 igralci na igrišču.

Minuto kasneje pa je odlično razpoloženi Vran ubranil čisto priložnost in Koper je zadržal vodstvo 14:15. Tri minute kasneje je Grzentič dosegel svoj peti zadetek ter povečal vodstvo na 14:16. V 45. minuti je Vujović iz igre potegnil Vrana in v vrata poslal Vončino.

Koprčani so vztrajno grizli in z dobro igro v obrambi ohranjali vodstvo v svojih rokah. Vlah je tako prestregel podajo gostov in ustavil protinapad. Gostje so stopili na plin in se rezultatsko odlepili tako, da so po zadetku Planinca iz črte vratarjevega prostora, ki ga je asistiral Grzentič, popeljal Koper v vodstvo za pet točk 19:24 v 52. minuti. Koprčani so rutinirano odigrali do konca in dosegli pomembno zmago, končni izid srečanja 23:28.

Naslednji teden jih čaka reprezentančni premor, po praznikih pa prihaja v Koper ekipa RD HERZ Šmartno.