DomovNoviceUspešna premiera v Areni Bonifika

Uspešna premiera v Areni Bonifika

Šport Preglej vse novice
Deli vsebino

Košarkarji Sixta Primorske so na otvoritveni uradni tekmi v Areni Bonifika zabeležili še tretjo zaporedno zmago, drugo v Drugi diviziji Lige ABA. »Tigri« so po odličnem drugem polčasu Borac iz Čačka ugnali z 79:73.

V uradnih tekmovanjih sezone 2017/18 Primorci tako ostajajo neporaženi. Po dveh zmagah v minulem tednu, sredini v Beogradu proti Dynamicu in petkovi v Laškem proti Zlatorogu, je moštvo Sixta Primorske v Areni Bonifika ugnalo Borac (79:73).

Tekmo so »tigri« prelomili v tretji četrtini, ko so se razigrali »šuterji« primorskega moštva, in z nizom zadetih metov za tri točke ob koncu četrtine prišli do vodstva, ki ga nato do konca tekme niso več izpustili iz rok. Daniel Vujasinović je s trojko vodstvo Sixta Primorske pet minut pred koncem dvignil na deset točk (70:60), izbranci Jurice Golemca pa se niso več ozirali nazaj.

Marijan Čakarun in Shawn King sta z 20 točkami in desetimi skoki oziroma 11 točkami in desetimi skoki zabeležila dvojni dvojček. Nejc Zupan se je ustavil pri desetih točkah, Tadej Ferme pa je na poti do devetih točk zadel tri mete za tri točke.


V tekmo smo vstopili nekoliko nervozno, kar je seveda normalno za prvo domačo tekmo v sezoni. Zdaj smo, če štejemo vsa uradna tekmovanja, zmago slavili že na treh zaporednih tekmah. Bili smo nervozni, zato vse čestitke fantom, da so šli čez to, in drugi polčas začeli veliko bolje, kot prvi. Popravili smo tudi skok v napadu, s katerim smo imeli veliko težav v uvodnih 20 minutah tekme. Na ta način smo se sprostili in na koncu zasluženo zmagali.
Jurica Golemac, glavni trener KK Sixta Primorske

Nova preizkušnja »tigre« čaka že v soboto – v tretjem kolu Lige Nova KBM na Primorsko prihajajo košarkarji Šentjurja, tekma, ki se bo začela ob 19.00, pa bo tokrat izjemoma v športni dvorani Osnovne šole Koper.