DomovŠportTigri trdo delo kronali z zmago na prvi pripravljalni tekmi

Tigri trdo delo kronali z zmago na prvi pripravljalni tekmi

Šport Preglej vse novice
Deli vsebino

Košarkarji Sixt Primorske so trdo delo na treningih kronali z zmago na prvi pripravljalni tekmi pred novo sezono. Včeraj so v domači Areni Bonifika gostili italijanskega prvoligaša iz Trsta in ga odpravili s 76:67. Tekmo si je ogledal tudi koprski župan Boris Popovič v družbi predsednika odbora za okolje in energijo regije Furlanije-Julijske krajine, Fabia Scoccimarra.

Glede na dejstvo, da so koprski tigri v precej spremenjeni zasedbi skupaj šele dva tedna, so na uvodnem preizkusu prikazali zelo solidno igro. Po dobrih dveh minutah so gostom ušli na 7:1. Slednji so nato tik pred koncem prve četrtine izid uspeli poravnati na 20. točki, na začetku drugega dela pa zaključili delni niz 13:2, po katerem so povedli z 29:22. Izbranci Jurice Golemca so nato strnili svoje vrste ter na krilih Luke Vončine, ki je dosegel sedem izmed osmih zaporednih točk svoje ekipe, dobri dve minuti pred polčasom vnovič stopili v ospredje (34:32).

Po vrnitvi z glavnega odmora je zbrane gledalce z dvema zaporednima zabijanjema navdušil novinec Ivan Marinković, to pa je bil zgolj uvod v pobeg, ki ga je s trojko za 49:37 kronal Tadej Ferme. A za vztrajne Tržačane tudi to ni bilo dovolj. Po dobrih 27 minutah igre je bil namreč izid na semaforju poravnan na 51:51, v zadnjih 10 minut pa so se z manjšo prednostjo (57:53) vendarle podali košarkarji iz Kopra.

Sredi zadnjega dela igre je novi kapetan tigrov Alen Hodžić najprej zadel trojko, nato pa še podal Nejcu Zupanu, ki je z uspešnim metom izza polkroga poskrbel za 11 točk naskoka (69:58). Te so domači ekipi z zbrano igro omogočale miren zaključek obračuna.

V dresu Sixt Primorske je bil s 14 točkami in 10 skoki najuspešnejši Marjan Čakarun, 11 jih je dodal Hodžić, po 10 pa Marinković in Vončina. Slednji bo s 17-letnim Gregorjem Glasom v četrtek za nekaj časa zapustil klubske priprave, saj ju je selektor slovenske moške članske reprezentance Rado Trifunović vpoklical na priprave pred četrtim ciklusom kvalifikacij za nastop na svetovnem prvenstvu prihodnje leto na Kitajskem.

“Za nami je prva tekma, na kateri smo napravili precej napak, a ob tem v naši igri pokazali tudi precej solidnih stvari. S prikazanim smo lahko zadovoljni, a se zavedamo, da je prostora za napredek še precej. Led je prebit, premagali smo dobro ekipo iz trsta, gremo naprej,” je po koncu tekme povedal Luka Vončina.

Naslednji pripravljalni preizkus Primorce čaka to nedeljo pri drugoligašu iz Ilirske Bistrice, prihodnji konec tedna pa bodo gostovali na mednarodnem turnirju v poljskem Torunu.