DomovŠportPolovično zadovoljstvo za slovenski tabor

Polovično zadovoljstvo za slovenski tabor

Šport Preglej vse novice
Deli vsebino

Drugi dan mladinskega svetovnega prvenstva razreda finn sta se v koprskem zalivu tepla tramontana in maestral, kar je ponovno upočasnilo tekmovalni ritem. V edini izpeljani regati je Liam Orel ciljno linijo prečkal z najboljšo deseterico, medtem ko je Jana Orla sodniška žirija izločila iz tekme.

Gostitelju jubilejnega 20. mladinskega svetovnega prvenstva enoseda finn še naprej nagajajo muhasti vetrovi, ki pihajo z vseh smeri ter različno intenzivno. Največji izziv za organizatorje je zato iskanje primerne lokacije s konstantnimi pogoji, za tekmovalce pa pravilna nastavitev opreme in določitev optimalnega kurza.

Liamu Orlu je včeraj uspelo oboje: “Končno sem se zavihtel med najboljšo deseterico. Startal sem tako, kot sem si zamislil in prvo oznako obrnil drugi. Potem sem izbral slabšo stran polja in bil do cilja primoran loviti tekmece. Z doseženim osmim mestom sem zadovoljen, a mislim, da lahko posežem še višje,” ne skirva apetitov mladi Koprčan, ki je v skupni razvrstitvi pridobil osem mest in je trenutno enajsti.

Drugi slovenski predstavnik, Jan Orel, dogajanja na morju po drugi sodniški kazni ni želel komentirati. Žirija naj bi ga v zadnji stranici ujela med “pumpanjem” ter le nekaj metrov pred ciljem izključila iz regate. Namesto uvrstitve okoli 15. mesta je tako dobil pribitek 37-ih točk in pristal na skupnem 33. mestu.

Po treh izpeljanih regatah ostaja v vodstvu Čeh Ondrej Teply (7 točk), sledi mu branilec naslova Oskari Muhonen s Finske (10 točk), in nekoliko manj prepričljiv Švicar Nils Theuninck (16 točk) na tretjem mestu.