DomovŠportV Kopru bo jadra razprlo 36 krmarjev iz 19 držav

V Kopru bo jadra razprlo 36 krmarjev iz 19 držav

Šport Preglej vse novice
Deli vsebino

Danes se bo v Kopru začelo svetovno prvenstvo olimpijskega razreda finn za jadralce mlajše od 23 let. Na petdnevni regati bosta domače barve branila Jan in Liam Orel, v vlogi trenerjev pa bosta prisotna tudi srebrni olimpijec iz Ria Vasilij Žbogar in dobitnik bronaste kolajne na svetovnem prvenstvu leta 2007 Gašper Vinčec.

Silovita burja je organizacijskemu odboru danes onemogočila izpeljavo poskusne regate, na kateri naj bi se 36 tekmovalcev iz 19 držav prvič seznanilo s progo in pogoji na morju. “Trening regata koristi zlasti tehničnemu osebju, da se uskladi in pravočasno odkrije morebitne pomanjkljivosti,” je bistvo prologa pojasnil predsednik regatnega odbora Bojan Gale, ki mu bo pri izpeljavi vodnega dela prireditve pomagalo 25 članov jadralnega kluba Jadro Koper in štirje mednarodni sodniki.

V prireditev bosta vpeta tudi slovenska jadralska virtuoza Vasilij Žbogar in Gašper Vinčec. Slednji bo s trenerskega čolna delil nasvete Čehu Ondreju Teplyju, sinu nekdanjega trenerja Romana Teplyja, medtem ko bo Vasilij Žbogar, sicer trener irske reprezentance laserjev, športno znanje predajal Ukrajincu Georgiju Pačesu.