DomovŠportTokrat se ni izšlo

Tokrat se ni izšlo

Šport Preglej vse novice
Deli vsebino

Pogled na Bonifiko je bil po dolgem času tak, kot si ga koprska ekipa zasluži. Vseeno se ni izšlo. Mariborčani so bili boljši za zadetek. Usodna sta bila slab konec prvega in slab začetek drugega polčasa.

Pred tekmo so se gledalci z minuto molka spomnili na preminulega nekdanjega dolgoletnega igralca in trenerja v koprskem klubu, Jova Vidakovića.

14379990_1849008855329685_3260170580597141996_o

Prvo nekoliko nevarnejšo akcijo so gledalci videli v 18. minuti, ko je po podaji Couragea Pekusona duhovito  s peto poskusil In-Hyeok Park, a je njegov strel končal kakšen meter stran od mariborskih vrat. V 19. minuti je po predložku Pekusona s strani atraktivno s peto spet poskusil Park, a je žoga končala kakšen meter od desne vratnice vratarja Jasmina Handanovića. V 29. minuti je Ruben Belima pobegnil Eriku Janži in z močnim strelom po tleh zapretil Handanoviću, ki pa je bil na mestu.

14372441_1849008788663025_5149728912725143306_o

Zadetek koprskega kapetana

Že v naslednjem napadu je po odličnem predložku Kevina Kokorovića s prostega strela koprski kapetan Toni Datković premagal mariborskega vratarja.

Koprčani so držali vse niti igre v svojih nogah. Vseeno so v zadnji minuti prvega polčasa gostje po predložku s strani prišli do izenačenja. Luka Zahovič je izkoristil nezbranost v domači obrambi in popeljal Maribor do izenačenja.

Prvih 15 minut drugega polčasa je minilo brez pravih priložnosti, nato pa so Mariborčani izkoristili polprotinapad, žoga je na desni strani prišla do Marcosa Tavaresa, ki je z natančnim strelom ob desni vratnici premagal nemočnega Vasjo Simčiča.

Trener Kopra Milan Obradović je v 65. minuti v igro poslal debitanta, Hrvata Danijela Pranjića.

Mariborčani so 15 minut pred koncem ponovno zatresli mrežo, a je bil zadetek razveljavljen zaradi prepovedanega položaja.

V 84. minuti je po dobri povratni podaji Mateja Pučka streljal Zlatan Muslimović, a je fantastično posredoval Handanović.

Minuto zatem je prišlo ponovno do sporne situacija v kazenskem prostoru, a je piščalka neprepričljivega sodnika Mateja Juga ostala nema.

V 89. minuti so imeli Koprčani tako imenovano smrtno priložnost. Po nekaj odbitih žogah je slednja priletela na glavo In-Hyeoku Parku, a je ta z izredno ugodnega položaja zgrešil prazna vrata.

Koprčani so na vse pretege poskušali priti do izenačenja, a jim tokrat na žalost številčne publike ni uspelo. Kozličke nova preizkušnja čaka že v nedeljo, ko odhajajo na gostovanje v Kidričevo. *

Vir: STA/FC Koper
Foto: FC Koper