DomovŠportTrener Jurica Golemac: “Pogoji za delo v Kopru so sijajni!”

Trener Jurica Golemac: “Pogoji za delo v Kopru so sijajni!”

Šport Preglej vse novice
Deli vsebino

Moštvu Sixta Primorske se je na pripravljalnem taboru v Tolminu za kratek čas pridružil tudi glavni trener ekipe, Jurica Golemac, ki se to poletje mudi na pripravah reprezentance Gruzije na EuroBasket 2017. Kljub napornemu ritmu je Golemac pred odhodom v Gruzijo odgovoril na nekaj vprašanj v zvezi s prihajajočo sezono.

Moštvo se je od zaključka minule sezone kar precej spremenilo. Kakšne bodo glavne karakteristike igre KK Sixt Primorska v prihodnji sezoni?

Težili bomo k hitri in intenzivni igri. Imamo veliko kvalitetnih igralcev, zato bomo imeli dobro rotacijo košarkarjev, s strokovnim štabom pa bomo zahtevali, da igramo dobro v obrambi, v napadu pa igramo hitro košarko, ki bo pritegnila navijače v dvorano Bonifika. Zagotovo je zdaj lahko o tem govoriti, težje bo nato to dejansko početi, a to so naši cilji. Predvsem bomo na vsaki tekmi šli po zmago, za to bomo napravili vse.

Novih igralcev je veliko. Kakšne košarkarje ste iskali pred začetkom sezone?

Res je, novih igralcev je kar precej. Naš izbor je baziral na domačih igralcih, ki se med seboj poznajo, s tem pa je zelo olajšano delo pri spoznavanju in uigravanju. Veliko jih je že igralo skupaj ter eden proti drugemu, državno prvenstvo pa prav tako poznajo. Menim, da je naš izbor odličen, saj gre za, karakterno gledano, dobre fante in po dveh tednih treningov sem z njihovim pristopom zelo zadovoljen. Vidi se, da uživajo skupaj, in težav z iskanjem kemije znotraj ekipe zato praktično ne bi smelo biti.

Zaenkrat je velik poudarek pri vašem delu predvsem na reprezentanci Gruzije in pripravah na septembrsko evropsko prvenstvo. Kako nadzorujete delo ekipe Sixta Primorske na daleč in, na nek način, krotite “tigre”?

Vsi fantje v naši ekipi so profesionalci. V preteklosti sem delal z Nebojšo [Joksimovićem] ter Danielom [Vujasinovićem], vsi fantje pa poznajo moje delo. Vedo, kaj pričakujem od njih. Stoodstotno zaupam tudi Sebastjanu Krašovcu, Goranu Jagodniku in Filipu Ujakoviću, in vidim, da čeprav sem bil dva tedna odsoten zaradi obveznosti pri gruzijski reprezentanci, je ekipa kljub vsemu delala odlično. Tudi sam bom z delom v reprezentanci pridobil veliko novih izkušenj, kar nam je lahko v naslednjih sezonah v veliko pomoč.

“Pridružite se nam v dvorani Bonifika, saj ne boste razočarani,” poziva navijače trener Sixta Primorske. Foto: arhiv ekoper.si

Kakšni so glavni cilji pred začetkom nove sezone?

Primarni cilj je, da gremo na čisto vsaki tekmi po zmago. Igrali bomo tekmo za tekmo, konec sezone je še zelo daleč, in prepričan sem, da, v kolikor se izognemo poškodbam, je pred nami odlična sezona.

V zaključku septembra ekipo čakajo tudi kvalifikacije za Drugo divizijo Lige ABA.

Cilje za mednarodna tekmovanja je zelo težko določiti. Res je, da nas čakajo kvalifikacije za Drugo divizijo regionalnega tekmovanja, a resnično težko je karkoli napovedovati, saj nismo še zaključili s sestavljanjem ekipe za novo sezono, prav tako pa ‘rosterjev’ nimajo izpopolnjenih tudi naši nasprotniki v kvalifikacijah. Več o tem bomo zagotovo lahko povedali tik pred začetkom kvalifikacij, naša velika želja pa je, da se prebijemo v Drugo divizijo Lige ABA.

Jurica Golemac: “Tudi igralci so nad Koprom zelo navdušeni. Pogoji za delo so sijajni.”

Kako vam je všeč Koper?

Koper sem bolje spoznal v juniju, ko smo že začeli s treningi, mesto pa se mi je vtisnilo v spomin že v igralskih časih. Gre za zelo urbano in prijazno mesto, tudi igralci so zelo navdušeni nad njim. Pogoji za delo so sijajni, na nas pa je, da uživamo in treniramo po svojih najboljših močeh.

Imate kakšno sporočilo za navijače KK Sixta Primorske?

Pridružite se nam v dvorani Bonifika, saj ne boste razočarani! Pred nami je zelo zanimiva sezona!