DomovŠportKozlički preko Korotana v drugi krog nogometnega pokala Slovenije

Kozlički preko Korotana v drugi krog nogometnega pokala Slovenije

Šport Preglej vse novice
Deli vsebino

Včeraj so koprski nogometaši pred lepo napolnjeno tribuno atletskega stadiona v Kopru suvereno napredovali v drugi krog pokalnega tekmovanja, po tem ko so z rezultatom 3:0 nadigrali in izločili koroškega tretjeligaša Korotan Prevalje. Za pomlajene kozličke so bili uspešni Jerman, Popovič in Klarič.

Koper, gledalcev 450, sodnik Gornjak, strelci Jerman (44′), Popovič (90′), Klarić (92′)   

Junaki sredinega obračuna: Foto: ekoper.si

Rad bi pohvalil celotno ekipo, ki je vseh 90 minut vršila pritisk na nasprotnika.

– Nik Popovič, strelec drugega zadetka

V toplem koprskem večeru sta se na tekmi prvega kroga slovenskega pokala na atletskem stadionu pred približno 450 gledalci pomerili ekipi FC Kopra in Korotana iz Prevalj. Po začetnem otipavanju so se prvi opogumili Koprčani, ki so svoje priložnosti iskali preko Aleksandarja Gavrića in Marka Krivičića. Slednja nista uspela zatresti mreže, še najbolj blizu zadetku pa je bil Mark Klarić, ki je po pravem malem fliperju v kazenskem prostoru sprožil proti vratom, a je žogi pot v mrežo na golovi črti preprečil obrambni igralec gostujoče ekipe iz severa Slovenije. Kasneje se je mlademu Klariću znova ponudila lepa priložnost po dobri globinski podaji, a ga je z odlično obrambo znova zaustavil razpoloženi vratar gostov.

Koprčani so vidno gospodarili na igrišču in v izdihljajih prvega polčasa v 44. minuti le prišli do prednosti. Zagotovil jo je Jan Jerman, ki je z velemojstrskim lob udarcem navdušil številčno publiko in tako poskrbel za vodstvo domačih.

Celo tekmo smo delovali dobro, bili smo taktično boljši nasprotnik.

– Mark Klarić, strelec tretjega zadetka

Po premoru so Koprčani nadaljevali v podobnem slogu. Prevaljčani, ki so stežka držali tempo hitronogih koprskih mladcev, so se znašli na udaru. Po neuspešnih poskusih Aleksandra Maslića in Anela Lelića za povišanje prednosti je drugi koprski gol visel v zraku. Dokončno so odpor vztrajnih Korošcev kozlički strli v sami končnici tekme, ko je po izvrstni podaji Krivičića vratarja matiral Nik Popovič. Zmago je le še potrdil Mark Klarić, ki je rutinirano zadel in postavil končni izid tekme. Gostje skozi celotno tekmo niso uspeli ogroziti koprskih vrat, za kar je zaslužna čvrsta obramba, ki ji je poveljeval izkušeni Igor Nenezić.

Spodaj si lahko ogledate fotoutrinke z včerajšnje tekme: