DomovŠportFOTO: Mednarodna regata združila kajakaše iz petih držav

FOTO: Mednarodna regata združila kajakaše iz petih držav

Šport Preglej vse novice
Deli vsebino

V nedeljo se je v Kopru odvila tradicionalna, že 28. mednarodna kajakaška regata Capris, ki jo je organiziral Kajakaški kanu klub Žusterna. 175 tekmovalcev iz petih držav se je v sedmih kategorijah med seboj pomerilo na dveh razdaljah, na 500 m in 1.500 m med kopališčem Žusterna in ustjem Badaševice.

175 tekmovalcev iz petih držav se je v sedmih kategorijah med seboj pomerilo na dveh razdaljah. Foto: Mirjana Blažek

Poleg petih slovenskih primorskih klubov so se regate udeležili še klubi iz Italije, Srbije, BiH in Slovaške

Najuspešnejša kluba Žusterna in Orka

Med tekmovalci sta se na stopničke največkrat zavihtela Matej Toplikar iz KKK Žusterna, ki je v svoji kategoriji mladinci za vse razdalje tako v enosedu, kot v dvosedu prejel zlato medaljo, v kategoriji člani na 500 m pa tudi srebro, in Szilvi Köllő iz ankaranskega kluba Orka, ki je bil s 396 točkami najuspešnejši klub na tekmi, za kar je tudi prejel največji pokal.

S 17 točkami manj se je na drugo mesto uvrstila KKK Žusterna, tretji pa so bili kajakaši in kajakašice iz Save Gradiške iz Republike Srbske (BiH), ki so zbrali 232 točk. Letošnja zanimiva novost, da se med seboj pomerijo tudi mešani pari (fant in dekle v kajaku dvojcu) v kategorijah mladinci in člani na 500 m progi, se je izkazala za odlično potezo, saj je bilo za udeležbo veliko zanimanja.

“Tekma je bila ob podpori lokalnega okolja uspešno izpeljana, zato se lepo zahvaljujemo prav vsem podpornikom. Ne smem pozabiti na starše in vse prijatelje kluba, ki so tudi letos potrdili, da je v odličnem sodelovanju uspeh zagotovljen,” je po uspešno izpeljani regati povedala predsednica kluba KKK Žusterna, Zdenka Ponomarenko ter se zahvalila vsem tekmovalkam in tekmovalcem, ki so se v športnem duhu udeležili tradicionalne regate.

Zahvala za uspešno izpeljano mednarodno regato gre tudi Mestni občini Koper, ki nas pri naših projektih zvesto podpira. 

– Zdenka Ponomarenko

Predsednica KKK Žusterna ni skrivala zadovoljstva glede skorajšnje prenove prostorov: “Prenovljeni prostori bodo omogočili še boljšo organizacijo množičnega dogodka, ki si ga je v višku turistične sezone poleg 300 udeležencev ogledalo še veliko turistov in mimoidočih.”

Sicer pa se v klubu se nadejajo tudi novih uspehov najboljše slovenske kajakašice na mirnih vodah, Špele Ponomarenko Janič, tudi večkratne najboljše športnice Mestne občine Koper, ki se bo skupaj z mlajšo Anjo Osterman konec avgusta udeležila svetovnega prvenstva v Račicah na Češkem.