DomovŠportKMN Bronx ponos Škofij že 30 let

KMN Bronx ponos Škofij že 30 let

Naši krajiŠport Preglej vse novice
Deli vsebino

Klub malega nogometa Bronx letos obeležuje 30-letnico svojega obstoja, ki jo bodo praznovali prihajajoči vikend, ko bo na Škofijah dogajanje v znamenju tradicionalne šagre.

Vedno množično obiskana prireditev je organizirana in izvedena s pomočjo prostovoljnega dela domačinov, ki vsakoletno vlagajo ogromno truda v pripravo dogodka. Največji dogodek na Škofijah je eden izmed projektov, s katerim si v KMN Bronx prizadevajo ohranjati stik z lokalno skupnostjo, hkrati pa predstavlja enega pomembnejših načinov financiranja društva.

Bronxi bodo praznovali na šagri. Foto: FB Bronx

Šagra, ki bo potekala od 17. pa do 20. avgusta, bo letos predvsem (malo)nogometno obarvana, saj bo potekala v znamenju KMN Bronx, ki obeležuje 30. obletnico delovanja društva. Tudi zato je poskrbljeno za bogat program, ki je sestavljen iz nastopov lokalnih glasbenikov in slovenskih ter tujih estradnikov.

Tudi letos je organizatorjem na pomoč kot glavni pokrovitelj priskočila Mestna občina Koper. Gostitelji so, kot so povedali, s ponujeno pomočjo več kot zadovoljni, saj vidijo izreden pomen v prepoznavanju pomembnosti tovrstnega praznovanja.

KMN Bronx so med drugim najbolj zaslužni za organizacijo Festivala malega nogometa, ki poteka že 18. leto.

KMN Bronx združuje več kot 200 igralcev

Klub malega nogometa Bronx letos obeležuje 30 let od dneva, ko je skupina mladih fantov začela z igranjem malega nogometa na Škofijah. Leta, ki so sledila, so zaznamovali nenehni razvoj in številni uspehi. Že podatek o 30-letnici obstoja pove, da gre za zdravo društvo, ki se je skozi dolgoletno zgodovino prebijalo brez večjih zapletov.

KMN Bronx je bil skozi leta konstanto deležen lokalne podpore. Foto: FB Bronx

Nekoč skupina prijateljev je danes zavidanja vreden klub. V devetih kategorijah je aktivnih več kot 200 igralcev različnih starosti, kar “Škofijote” uvršča med večja društva na obalno kraškem območju. Posebna pozornost je v klubu namenjena delu z otroki in mladino. V KMN Bronx so ponosni, da so v vseh teh letih številne mlade uspeli obvarovati nevarnih stranpoti, ki na njih prežijo, kar bo poslanstvo društva tudi v bodoče.

Članska ekipa je najbolj izpostavljena selekcija kluba – med njene največje zagotovo štejemo lovoriko pokalnega zmagovalca v sezoni 2012/13.

Preko množičnosti in družbeno odgovornega dela društvo sega do različnih generacij. V OŠ Škofije že vrsto let izvajajo krožek za mlajše otroke, z dvema veteranskima selekcijama tekmujejo v ligi in obenem skrbijo za rekreacijo starejših oseb. Vse uradne selekcije kluba (U13, U15, U17, U19, U21 in člani) tekmujejo v 1. državni ligi in dosegajo nadpovprečne rezultate.

Vabljeni na praznovanje jubileja v sklopu  šagre Škofije!