DomovŠportDržavni prvakinji v odbojki na mivki se veselita novih igrišč v Kopru

Državni prvakinji v odbojki na mivki se veselita novih igrišč v Kopru

Šport Preglej vse novice
Deli vsebino

Koprčanka Tjaša Jančar in njena partnerica Ljubljančanka Tjaša Kotnik sta pred kratkim potrdili, da sta v odbojki na mivki trenutno nepremagljivi. V juliju sta namreč osvojili laskavi naziv državnih prvakinj, njuni cilji pa segajo tudi onkraj naših meja. O tem, pa tudi o naložbi v igrišča na mivki, ki jih je koprska občina predvidela ob ustju Badaševice, sta mladi športnici spregovorili tudi za našo kamero.

Dekleti trenirata dvakrat dnevno pod okriljem trenerja, nekdanjega odbojkarja svetovnega kova, Jasmina Čuturiča. Obe sta poželi že veliko uspehov na področju odbojke na mivki. Koprčanka Tjaša Jančar je bila lansko leto 2. na Državnem prvenstvu v odbojki na mivki in dosegla visoko 4. mesto na mednarodnem turnirju MEVZA v Portorožu, bila je tudi predstavnica reprezentance Slovenije na kvalifikacijah za OI 2016, ter dosegla 7. in 9. mesto na Evropskem prvenstvu v mlajših kategorijah. Ljubljančanka Tjaša Kotnik pa je bila letos izbrana med 12 najboljšimi igralkami v odbojki na mivki v Ameriki in prejela prestižno nagrado AVCA All-American. Izbrana je bila tudi za najboljšo igralko šole in dosegla 5. mesto na Ameriškem turnirju najvišje ravni EVP.

Tako sta se odločili, da se združita moči. Postavili sta si zelo visoke cilje in letošnjo sezono začeli na najboljši možen način, saj sta dosegli kar tri zaporedne zmage v Avstriji ter zmagi na dveh turnirjih v Sloveniji. V juliju pa sta zasedli 4. mesto na Ljubljana Sattelite mednarodnem turnirju, kar do sedaj ni uspelo še nobeni Slovenski ženski ekipi. Sledil je še naslov državnih prvakinj.

Državni prvakinji se nadejata tudi nadaljnjih uspehov, kljub vsemu pa osvojeni naslov prvakinj še vedno odmeva v medijih. Kot sta nam zaupali, sta si naslova Slovenski prvakinji močno želeli in je bila to zanju velika potrditev: “To sva si želeli skozi vso sezono in vse kar je prišlo zraven je bila samo potrditev, da sva dobro pripravljeni” je za eKoper povedala Tjaša Jančar. Več pa v spodnjem video posnetku.

Večji igrišči bosta urejeni v skladu z zahtevami in standardi, ki jih predvidevajo organizatorji večjih mednarodnih odbojkarskih tekmovanj, manjša štiri pa bodo pomožna in od večjih ločena z mrežo. 

Nekaj besed sta uspešni odbojkašici povedali tudi o predvideni ureditvi trenutno degradiranega območja ob Semedelski promenadi, kjer bo koprska občina uredila dve modularni površini za odbojko na mivki, vsako s tremi igralnimi polji, od katerih je eno večje ter dve manjši. Kot sta nam zaupali odbojkašici, se novih igrišč in treningov na njih zelo veselita.

“Veseliva se, da bova lahko stopili na to mivko, predvsem pa je to bonus, kot vsako igrišče, kjer lahko trenirava. V veliko čast  nama bo nastopiti pred domačo publiko, saj nama to veliko pomeni” sta bili navdušeni odbojkašici.

Njuno pot bomo lahko spremljali že 20. avgusta na mednarodnem turnirju v Portorožu, sicer pa pričakujeta tudi uvrstitev na mednarodni turnir FIVB, ki bo na Kitajskem. Prav tako se nameravata udeležiti Sattelite turnirja v Romuniji, spogledujeta pa se tudi z nastopom na Mediteranskih igrah 2018. Njuna največja želja je zastopati Slovenijo na kvalifikacijah za OI leta 2020.